Vijesti

Postani vatrogasac: Grad Banja Luka raspisao konkurs za 15 pripravnika

U toku je javni konkurs za prijem 15 pripravnika vatrogasaca.

Konkurs za prijem pripravnika u radni odnos na određeno vrijeme, sa srednjom stručnom spremom otvoren je do 17. februara.

Gradska uprava poziva sve kandidate koji ispunjavaju opšte i posebne uslove da se prijave na učešće u konkursu.

Pripravnik vatrogasac će u toku pripravničkog staža sticati iskustvo u Odsjeku za poslove civilne zaštite i profesionalne teritorijalno vatrogasno-spasilačke jedinice radi sticanja uslova za polaganje stručnog ispita za vatrogasca.

Uz ispunjavanje opštih uslova, potrebno je da kandidati ispune posebne uslove propisane zakonskim odredbama, poput onih da nisu stariji od 25 godina, da imaju položen vozački ispit „B“ kategorije i dr.Prijave na Javni konkurs dostavljaju se lično u Prijemnoj kancelariji Gradske uprave, ili putem pošte, na adresu: Gradska uprava Grada Banja Luka – Odsjek za razvoj lokalne samouprave i upravljanje ljudskim resursima, Trg srpskih vladara br. 1, Banja Luka. Informacije u vezi sa konkursom mogu se dobiti u ovm odsjeku putem telefona broj: 051/244-573.

Pripravnički staž za lica sa završenom srednjom stručnom spremom traje šest mjeseci.

Javni konkurs pogledajte OVDJE.

Podsjećamo, Gradska uprava raspisala je konkurs s ciljem da se poboljša starosna struktura odnosno podmladi Vatrogasna brigada.

Preuzeto sa: Grad Banja Luka