Događaji

Prijavite se za Forum o građanskom obrazovanju i obrazovanju o ljudskim pravima

Savjet Evrope poziva sve zainteresovane da se prijave za Forum o građanskom obrazovanju i obrazovanju o ljudskim pravima, koji će se održati u Torinu, Italija, od 11-13.04.2022. godine.

OBLAST: gradjansko obrazovanje, ljudska prava

OPIS: Forum ima za cilj jačanje kvaliteta, prepoznatljivosti i dometa obrazovanja za demokratsko građanstvo i obrazovanja za ljudska prava kod mladih.

Dogadjaj će trajati tri dana i okupiće aktere u obrazovanju za demokratsko građanstvo i obrazovanju za ljudska prava iz cijele Evrope i šire.

Forum je zamišljen kao hibridni događaj zasnovan na pristupima i praksi neformalnog učenja. Program i metodologija će sadržati stručni doprinos, rad u grupama, neformalne i kreativne metode, posjetu lokalnom omladinskom centru i susret sa lokalnim omladinskim NVO. Program priprema tim sastavljen od predstavnika Savjetodavnog savjeta za mlade, Evropskog upravnog odbora za mlade, predstavnika italijanske vlade i opštine Torino, Evropskog omladinskog foruma i drugih omladinskih mreža i organizacija aktivnih u oblasti ODG-a. / HRE sa mladima, trenerima i članovima Sekretarijata.

Svi troškovi biće pokriveni od strane organizatora.

USLOVI: Kako biste se prijavili potrebno je da:

  • znate engleski, francuski ili italijanski jezik i
  • imate podršku neke omladinske ili nevladine organizacije ili institucije koja se bavi pitanjem ljudskih prava ili EDC/HRE (mogući su izuzeci)

NAČIN PRIJAVE: Kako biste se prijavili potrebno je da popunite aplikacionu formu.

ROK ZA PRIJAVU: 09.02.2022. godine

Detaljnije: https://rm.coe.int/call-for-participants-forum-edchre/1680a52b2f

Preuzeto sa: mladiinfo.me