Vijesti

Zbog velikog interesovanja: Gradski tamburaški orkestar održaće dva Gala koncerta

Gradski tamburaški orkestar će nakon duže pauze održati tradicionalni Gala koncert pod nazivom „Sa druge strane“, u utorak 8. februara, te će zbog velikog interesovanja taj koncert biti ponovljen već sutradan, u srijedu 9. feburara.

-Banjalučki tamburaši domaćoj i publici na međunarodnoj muzičkoj sceni već decenijama svojim nastupima prenose pozitivne vibracije, izvodeći tradicionalnu i narodnu tamburašku muziku, evergrin, opersku i filmsku muziku, starogradski melos i romanse – navedeno je u saopštenju.

Dodaju kako je i ovaj put dirigent Gradskog tamburaškog orkestra Zlatan Mirić za banjalučku publiku pripremio program koji tamburaškoj muzici daje potpuno novu dimenziju.

Na Gala koncertu u Banskom dvoru orkestar će se predstaviti programom koji se sastoji od poznatih komada džez muzike, priređenih za tamburaško izvođenje

Uz Gradski tamburaški orkestar će nastupiti čitava plejada banjalučkih muzičara.

-Pored vokalnih solista Aljoše Đumića, Petre Golubović, Karoline Mihajlović i Andree Todić, u programu učestvuju Nataša Grujinović – violina, Neven Marinković i Boris Dukić – saksafon, Milan Savić – klavir, Sanjin Mirić – solo gitara i Sava Knežević – perkusije. Voditelj programa je poznati banjalučki glumac Velimir Velja Blanić – dodaju iz Gradskog tamburaškog orkestra.

Oba koncerta počinju u 20.00 časova, a ulaznice se mogu kupiti na biletarnici Banskog dvora u vremenu od 11.00 do 14.00 časova.

Grad Banja Luka podržao je ovaj koncert.

Preuzeto sa: Grad Banja Luka