Takmičenja

Kviz: Dan sigurnijeg interneta

Svakog februara Dan Sigurnijeg interneta organizuje Insafe/INHOPE i mreža centara za sigurniji internet sa ciljem promocije sigurne i pozitivne upotrebe digitalne tehnologije, posebno među djecom i mladima. Ovaj dan se slavi drugog dana druge sedmice drugog mjeseca, a svake godine na Dan Sigurnijeg Interneta milioni ljudi se udružuju kako bi inspirisali pozitivne promjene u digitalnom okruženju te podigli svijest o pitanjima sigurnosti na mreži.

Dan Sigurnijeg Interneta ima za cilj stvaranje i sigurnijeg i boljeg interneta te na ovaj dan poziva na odgovorno korištenje tehnologije, sa poštovanjem, kritički i kreativno. Kampanjom se želi doprijeti do djece i mladih, roditelja i staratelja, nastavnika, edukatora i socijalnih radnika, kao i do donosioca odluka i političara i da ih sve skupa ohrabi da odigraju svoju ulogu u stvaranju boljeg interneta.

Centar za sigurni internet će i ove godine na Dan sigurnijeg interneta, 8. februara/veljače imati online takmičenje u vidu kviza o sigurnosti na internetu. Pozivamo djecu i mlade da istraže platformu www.sigurnodijete.ba kako bi se bolje pripremili za takmičenje, a za najuspješnije pripremamo vrijedne nagrade.

Takmičenje će se sastojati od online kviza sa pitanjima vezanim za sigurno korištenje interneta, koji će biti dostupan putem web stranice www.sigurnodijete.ba
Kviz će biti aktivan samo na dan obilježavanja SID-a 2022, 08. februara/veljače, od 09:00 do 19:00 sati, nakon čega će sistem aplikacije za online takmičenje generisati pobjednike kviza među djecom koja su tačno odgovorila na 80% i više pitanja i objaviti pobjednike i nagrade na web stranici.

Preuzeto sa: hocu.ba