Vijesti

Isplata prve studentske stipendije u februaru

Svi studenti prvog ciklusa studija, koji su ostvarili pravo na stipendiju, prvu isplatu će dobiti tokom februara.

Naime, Odjeljenje za društvene djelatnosti već je završilo sa obradom zahtjeva, a s tim u vezi, prva rješenja o stipendiranju studenata uručio je juče gradonačelnik Draško Stanivuković, ali sa isplatom se čeka iz opravdanih razloga.

-Sa isplatom se čeka i zbog konkursa koji objavljuje Ministarstvo za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske, jer je veliki broj studenata konkurisao na oba mjesta, ali mogu primati samo jednu stipendiju. Tek kad se studenti pismenim putem izjasne za koju će se stipendiju opredijeliti, gradsku ili republičku, možemo pripremati spiskove i početi sa isplatom – rekla je ovlašetni potpisnik u Odjeljenju za društvene djelatnosti Danijela Kajkut.

Podsjećamo, stipendije prema socijalnom statusu i za uspjehu na studiju iznose po 130 KM, a za deficitarna zanimanja 250 KM.

Od ukupno 396 zaprimljenih zahtjeva pozitivno je riješeno 340 zahtjeva i to po osnovu uspjeha 104 zahtjeva, za deficitarna zanimanja 21 i prema socijalnom statusu 215 zahtjeva studenata.

Iz resornog odjeljenja napominju da se, od ukupno obezbijeđenih sredstava u budžetu Grada za stipendiranje u iznosu od 1.6 miliona KM, na studentske stipendije izdvaja jedna trećina, odnosno 467.200 KM.

Preuzeto sa: Grad Banja Luka