Vijesti

Raspisan konkurs za prijem 15 pripravnika vatrogasaca

S ciljem da se poboljša starosna struktura odnosno podmladi Vatrogasna brigada, Gradska uprava raspisala je danas javni konkurs za prijem 15 pripravnika vatrogasaca.

Konkurs za prijem pripravnika u radni odnos na određeno vrijeme, sa srednjom stručnom spremom otvoren je do 17. februara, a pripravnik vatrogasac će u toku pripravničkog staža sticati iskustvo u Odsjeku za poslove civilne zaštite i profesionalne teritorijalno vatrogasno-spasilačke jedinice radi sticanja uslova za polaganje stručnog ispita za vatrogasca.

-Pripravnik je lice koje se prima u radni odnos na određeno vrijeme radi osposobljavanja za samostalan rad u struci, odnosno samostalno obavljanje posla, koje nakon završenog obrazovanja prvi put zasniva radni odnos u tom stepenu stručne spreme ili zvanja, kao i lice koje je provelo na radu vrijeme kraće od vremena utvrđenog za pripravnički staž u tom stepenu stručne spreme ili zvanja. Pripravnički staž za lica sa završenom srednjom stručnom spremom traje šest mjeseci – navedeno je u oglasu.

Uz ispunjavanje opštih uslova, potrebno je da kandidati ispune posebne uslove propisane zakonskim odredbama, poput onih da nisu stariji od 25 godina, da imaju položen vozački ispit „B“ kategorije i dr.

Prijave na Javni konkurs dostavljaju se lično u Prijemnoj kancelariji Gradske uprave, ili putem pošte, na adresu: Gradska uprava Grada Banja Luka – Odsjek za razvoj lokalne samouprave i upravljanje ljudskim resursima, Trg srpskih vladara br. 1, Banja Luka. Informacije u vezi sa konkursom mogu se dobiti u ovm odsjeku putem telefona broj: 051/244-573.

Javni konkurs pogledajte OVDJE.

Preuzeto sa: Grad Banja Luka