Vijesti

Za bolje uslove života: Izaberite predstavnike svog naselja

Sugrađani će imati priliku da 20. februara na izborima za savjete mjesnih zajednica izaberu predstavnike svog naselja, koji će ih predstavljati i raditi na poboljšanju uslova života.

Upravo svojim djelovanjem, članovi savjeta mjesnih zajednica treba da prepoznaju potrebe i probleme stanovnika svojih mjesnih zajednica, te da budu spona između građana i Gradske uprave, a sve u cilju zajedničkog rada na unapređenju kvaliteta života u svim dijelovima Banje Luke.

Zato su svi građani pozvani da se uključe u izbore za savjete mjesnih zajednica, koji imaju značajnu ulogu za zadovoljenje potreba građana kako za komunalnom i saobraćajnom infrastrukturom, tako i za potrebe u drugim oblastima.

Izbori će biti održani 20. februara u svih 57 mjesnih zajednica grada Banje Luke, a Banjalučani će toga dana u periodu od 09.00 do 17.00 časova birati svoje predstavnike u mjesnim zajednicama.

Građani koji su imali biračko pravo na dosadašnjim izborima, to pravo imaju i sada na izborima za savjete mjesnih zajednica.

Dakle, savjet mjesne zajednice biraju birači upisani u birački spisak, koji imaju prebivalište na području mjesne zajednice, neposrednim tajnim glasanjem. Mandat izabranih članova savjeta traje četiri godine.

Prema informacijama Gradske izborne komisije zahtjevi za ovjeru kandidatskih listi moraju se predati najkasnije do 5. februara do 16 časova, dok će ovjerene kandidatske liste biti objavljene 10. februara.

Podsjećamo, Skupština grada Banja Luka obavijestila je sve političke stranke, udruženja građana i građane grada Banje Luke, da je Skupština, na sjednici održanoj dana 08. decembra 2021. godine, donijela Odluku o raspisivanju izbora za članove savjeta u 57 mjesnih zajednica grada Banje Luke. Odluka je stupila na snagu 17. decembra 2021. godine.

Izbore provode Gradska izborna komisija Banja Luka i birački odbori.

Na internet stranici Grada Banje Luke možete pratiti sve informacije u vezi sa predstojećim izborima za savjete mjesnih zajednica.

Preuzeto sa: Grad Banja Luka