Stipendije

Stipendije za istraživače UN organizacije za hranu i poljoprivredu

UN-ova Organizacija za hranu i poljoprivredu je raspisala konkurs za prijavu kandidata na njihov stipendijski program. Mogu se prijaviti kandidati iz zemalja članica FAO (BiH je članica) koji dolazi iz bilo koje oblasti koja se tiče rada organizacije.

Program stipendista osmišljen je tako da privuče stipendiste, uglavnom doktorante, istraživače i profesore, koji imaju napredni nivo relevantnog tehničkog znanja i iskustva u bilo kojoj oblasti Organizacije. Oni su voljni da ispune svoje specijalizovane ciljeve učenja i da istovremeno doprinesu svojoj tehničkoj ekspertizi i znanju kroz vremenski ograničene aranžmane sa FAO. Dodjela bi trebala biti u skladu sa strateškim ciljevima FAO-a i ciljevima UN-ovog održivog razvoja. Organizacija Ujedinjenih nacija za hranu i poljoprivredu (FAO) predvodi međunarodne napore da pobjedi glad i podrži razvoj u zemljama članicama u oblastima poljoprivrede, ribarstva i šumarstva. Mandat FAO-a je da poveća nivo ishrane, poboljša poljoprivrednu produktivnost, poboljša živote ruralnog stanovništva i doprinese rastu svjetske ekonomije.

Radno znanje bar jednog FAO jezika (arapski, kineski, engleski, francuski, ruski ili španski). Poznavanje drugog jezika FAO-a smatraće se korisnim. Samo potvrde o poznavanju jezika eksternih davalaca akreditovanih od strane UN i / ili službeni ispiti jezika FAO (LPE, ILE i LRT) biće prihvaćeni kao dokaz nivoa znanja jezika koji su navedeni u mrežnim aplikacijama. Kandidati moraju biti državljani zemalja članica. Kandidati bi trebali biti u mogućnosti da se prilagode međunarodnom multikulturalnom okruženju i imaju dobre komunikacijske vještine.

Ukoliko želite da se prijavite neophodno je popuniti aplikacionu formu na sljedećem linku: https://jobs.fao.org/

Rok za prijavu je 31. jul 2020. godine

Detaljnije: http://www.fao.org/home/en/

Preuzeto sa: CERK