Događaji

Pridružite se diskusiji: Nasilje, prisilne migracije i izgradnja mira

Od 15. do 17. februara 2022., Peace Direct, Women of Color Advancing Peace and Security (WCAPS), and Search for Common Ground, održat će diskusiju/konsultacije na temu „Nasilje, prisilne migracije i izgradnja mira“.

Globalne migracije su važna tema, ali većina ljudi na koje direktno utiču faktori koji podstiču raseljavanje često su isključeni iz glavnih tokova razgovora i političkih rasprava. Pozivamo graditelje mira i sve koji imaju iskustvo raseljenja ili imaju radno iskustvo u imigracionoj pravdi da se pridruže konsultacijama.

Upravo vaši glasovi, perspektive i iskustva bi trebali biti na čelu rješenja.

Kliknite ovdje za registraciju

Izgradnja mira igra ključnu ulogu u svakoj fazi kretanja stanovništva. Međutim, izgradnja mira se rijetko razmatra u kontekstu globalnih migracija. Potrebno nam je radikalno promišljanje o tome kako zajednica za izgradnju mira razumije svoj odnos prema prisilnoj migraciji. Naša diskusija će se dotaknuti veze između izgradnje mira i migracije, te kako je ojačati.

Pozivamo vas da budete dio konsultacija kako biste podijelili svoje perspektive, razmijenili ideje i izgradili zajednicu između izgradnje mira i migracija.

Prijavite se

Kako će ove konsultacije izgledati? Razgovor će se održati na platformi za diskusiju Platform4Dialogue Peace Direct u periodu od 15. do 17. februara 2022. Dok će konsultacije biti dostupne na engleskom, učesnici koji govore španski, francuski i arapski moći će koristiti simultano prevođenje. Ako imate bilo kakvih pitanja o konsultacijama, molimo vas kontaktirajte tim Platform4Dialogue na info@platform4dialogue.org.

Registrujte se ovdje

Preuzeto sa: snagalokalnog.ba