Preporuke

Januar 2022: Redakcija mladibl vam predlaže knjige za čitanje

Donosimo vam listu knjiga za koju članovi naše redakcije smatraju da je poželjno da se pročitaju. Vjerujemo da će svako pronaći nešto što će mu odgovarati. Uživajte u čitanju, jer mi zaista jesmo.

Zašto se niste ubili – Viktor Frankl

Žargonski rečeno, preporuke za ovu knjigu su mi “iskakale iz paštete“. Kupila sam je i odmah krenula da čitam, a jedno od pitanja koja sebi svaki dan postavljam jeste – „Koliko čovjek mora biti jak da u moru beznađa i besmisla pronađe smisao života“? Autor ove knjige tvrdi da ne možemo da izbjegnemo patnju, ali možemo da biramo kako da se nosimo sa njom.

Priča o bosonogom dječaku – Miroslav Subašić – Kaspa

Imala sam tu čast da ovog velikog humanitarca upoznam početkom godine gdje smo razgovarali o humanitarnom udruženju „Mozaik prijateljstva“ , pa sam na poklon dobila njegovu knjigu. Uradila sam i jednu video priču o njegovom životu i radu koju možete pogledati ovdje. Priča o bosonogom dječaku je priča koja govori o Kaspinom teškom životu – od dječaka bez cipela pa sve do jednog velikog čovjeka u kakvog je danas postao.

Preporučila: Nataša Gavur


Ciljevi – Brajan Trejsi

Nova godina je, i vrijeme je za nove stvari. Ljudi donese nove odluke i postavljaju se novi ciljevi. Ali onda nam se često dešava da do kraja januara pola toga padne u vodu. Naučite kako pravilno postaviti ciljeve, kako ih definisati, kako ih zacrtati. U ovom vam može pomoći knjiga Brajana Trejsija, koji će vam pokazati kako da zapišete ciljeve, sačinite planove i kako da ih ostvarite.

Ask Gary Vee – Gary Vaynerchuk

Po mom mišljenju Gary je jedan od nesvakidašnjih motivatora, a koji je kroz svoje lične iskustvo u ovoj knjiz da osvrt na uspjeh, predzetništvo, liderstvo, marketing, društvene mreže, javni nastup, menadžment, i mnogo drugih stvari koje su važne. Sjajna knjiga od neustrašivog čovjeka.

Preporučio: Miloš Blagojević