Studenti

Preliminarna rang-lista studenata I, II, III ciklusa studija za akademsku 2021/2022. godinu

​Na konkurs Ministarstva za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske, Fonda „Dr Milan Jelić“ za dodjelu stipendija redovnim studentima prvog, drugog i trećeg ciklusa studija na univerzitetima u Republici Srpskoj, Bosni i Hercegovini i visokoškolskim ustanovama u inostranstvu za akademsku 2021/2022. godinu pristiglo je ukupno 289 prijava za sva tri ciklusa studija od čega je 267 prijava zadovoljilo uslove propisane konkursima.

Studentima prvog ciklusa studija na univerzitetima u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini prema preliminarnoj rang-listi, biće dodijeljeno ukupno 71 stipendija za akademsku 2021/2022. godinu u mjesečnom iznosu od 400,00 KM za 9 mjeseci studija, dok će za studente na inostranim visokoškolskim ustanovama biti dodijeljeno ukupno 46 stipendija. Mjesečni iznos stipendije studentima prvog ciklusa studija na visokoškolskim ustanovama u Pepublici Makedoniji, Sloveniji, Srbiji, Hrvatskoj ili Crnoj Gori iznosi 500,00 KM, i 800,00 KM za studente koji studiraju na visokoškolskim ustanovama u inostranstvu.

Studentima drugog ciklusa studija na univerzitetima u Republici Srpskoj, Bosni i Hercegovini i visokoškolskim ustanovama u inostranstvu, od ukupno 19 prijave koje su zadovoljile uslove konkursa, prema preliminarnoj rang-listi biće dodijeljene 4 godišnje stipendije u iznosu od po 5.000,00 KM. Studentima trećeg ciklusa studija biće dodijeljeno 13 godišnjih stipendija, od ukupno 32 prijava koje su zadovoljile uslove konkursa, u iznosu od po 10.000,00 KM za tekuću akademsku godinu.

Preliminarnu rang-listu studenata prvog ciklusa studija možete pogledati ovdje

Preliminarnu rang-listu studenata drugog ciklusa studija možete pogledati ovdje

Preliminarnu rang-listu studenata trećeg ciklusa studija možete pogledati ovdje

Svi studenti koji su konkurisali za dodjelu stipendije imaju pravo prigovora Komisiji na preliminarnu rang-listu do 11. januara 2022. godine. Prigovori se mogu podnijeti putem email adrese Fonda: fondmilanjelic@mnrvoid.vladars.net. Detaljnije informacije možete dobiti putem navedene email adrese, kao i na kontakt telefon: 051/338-915.

Pregled bodovanih rezultata studenata prvog ciklusa studija u nauci i umjetnosti možete vidjeti ovdje

Pregled bodovanih rezultata studenata drugog ciklusa studija u nauci i umjetnosti možete vidjeti ovdje

Pregled bodovanih rezultata studenata trećeg ciklusa studija u nauci i umjetnosti možete vidjeti ovdje

Preuzeto sa: Ministarstvo za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo