Korisno

10 cool ideja za praznični poklon dragoj osobi

Praznici su vrijeme darivanja. Mnogi od nas vole poklanjati stvari bliskim ljudima, ali nam često ponestaje ideja. Napravili smo listu od 10 cool ideja kako bismo ti pomogli da odabereš odličan poklon za dragu osobu.

Planer

Ukoliko tvoja bliska osoba voli da zapisuje svoje obaveze, pravi bilješke i zapisuje ideje, planer je pravi poklon za nju. Postoji mnogo prelijepih dizajna planera, a možeš da naručiš i neki personalizovani.

Difuzer za eterična ulja

Eterična ulja su poznata po svojim zdravstvenim i wellness dobrobitima za ljudski organizam. Difuzer je odličan način da se uvedu u svakodnevnu potrebu. Par kapi ulja u vodu difuzera i nastaje predivan miris koji se širi domom. Difuzer je posebno dobar u zimsko vrijeme kada nam grijanje isušuje vazduh.

Puzzle

Slaganje pazli može biti zabavno i opuštajuće, a kasnije se mogu uramiti i poslužiti kao dekoracija doma. Ako ih je mnogo, mora ih slagati više ljudi, što je super za timski rad.

Mapa svijeta kao grebalica

Za sve ljubitelje putovanja, mapa grebalica je savršen poklon. Svi putnici vole da označe zemlje koje su posjetili i da prave planove za dalja putovanja. Ova mapa će im pomoći u tome.

Termos boca

Imaš dragu osobu koja uživa u toplim napicima? Pokloni joj termos bocu. Termosica je odlična za putovanja (čak i do posla samo) i za ljude koji vječito nekud žure, pa nikad ne stižu da popiju kafu ili čaj do kraja.

Personalizovani kalendar ili foto knjiga

Ako želiš da te se tvoja osoba uvijek sjeća, pokloni joj personalizovani kalendar za predstojeću godinu. Na njemu mogu biti vaše zajedničke fotografije, samo njene drage uspomene ili neke simpatične poruke. Isto važi i za foto knjigu. U vrijeme kada nam većina fotografija ostane samo u digitalnom obliku, ovo je poseban poklon.

Bluetooth slušalice

Za one koji ne mogu nikud bez omiljene muzike, idealan poklon su bluetooth slušalice. Ove slušalice su mnogo praktičnije od onih običnih i sigurno će se dopasti svakom ljubitelju muzike.

Rukavice na touch

Niko ne voli hladne ruke, a ipak svi ponekad moramo koristiti telefon kada smo na hladnoći. Rukavice na touch riješavaju ovaj problem, i svi bismo ih poželjeli.

Masažer

Razne vrste masažera su želja svakog hedoniste. Opuštanje i odmor su nam svima jako bitni da bismo kasnije bili produktivniji. Masažeri nam mogu pomoći u dostizanju tih ciljeva.

Stalak za laptop

Svi volimo da sjedimo, ili ležimo, sa laptopom u krilu. Isto tako, svi znamo da to nije najzdravija navika. Stalak za laptop ne košta mnogo, a vrlo je praktična stvar i tvoja bliska osoba će je znati cijeniti.

Preuzeto sa: ultra.ba