Događaji

Radionica medijske pismenosti

Datum: 17.12.
Vrijeme: 15:00 -18:00
Lokacija: Omladinski centar Zdravo da ste

PRIJAVE SU OBAVEZNE!

Mediacentar Sarajevo i Agencija Boram uz finansijsku pomoć Evropske unije implementiraju projekat “Jačanje medijske pismenosti mladih u BiH”

Cilj projekta je razvijanje svijesti i znanja o medijskoj pismenosti, kao i o obimu, razmjerama i prirodi fenomena dezinformacija kod srednjoškolske djece i njihovih profesora; donosilaca politika, civilnog društva, predstavnika medijske profesije, i šire javnosti.

Radionica koja se održava u Banjaluci je samo jedna od 10 u cijeloj BiH.

Pored stručnjaka iz oblasti medijske i informacijske pismenosti, na radionicama će prisustvovati i nekoliko poznatih ličnosti sa društvenih medija (popularnih na Instagramu ili FB), koji će podijeliti svoja iskustva o tome kako su lažne vijest i dezinformacije eventualno uticale na njihove živote i kako su se oni nosili s tim.

ŠTA SE OD MENE OČEKUJE?

Nakon radionice, a na osnovu svega onoga što su čuli na radionici, od mladih se očekuje da pripreme zajedničku prezentaciju o prepoznavanju, provjeri, praćenju, verifikaciji i dekonstrukciji konkretnih slučajeva informacija.

Specijalisti i stručnjaci za medijsku pismenost će bodovati svaku prezentaciju i nakon što se održe sve radionice, biće odabrane i nagrađene najbolje tri od 10 prezentacija.

Vidimo se!

Preuzeto sa: Instagram @zdravodaste