RegionVijesti

SALTO YOUTH SEE dobio novi slogan! Miloš Kovačević pobjednik takmičenja.

Resursni centar za Jugoistočnu Evropu SALTO YOUTH iz Slovenije objavio je svoj novi zvanični slogan čiji je autor Miloš Kovačević, programski koordinator Agencije za razvoj i saradnju CEREBRA iz Banjaluke!

SALTO YOUTH jedan je od nekoliko resursnih centara Evropske Komisije za implementaciju i koordinaciju po pitanju programa Erasmus+ i svih njegovih komponenti za mlade koji dolaze iz programskih odnosno partnerskih zemalja. Ovaj Resursni Centar koji pokriva čitav naš region ima sjedište u Ljubljani, Sloveniji dok je njegovo sjedište u lokalnoj organizaciji MOVIT!

SALTO je najprepoznatljiviji i najatraktivniji online ,,alat” za oblast međunarodnog omladinskog rada, neformalne edukacije, omladinske mobilnosti kroz Erasmus+ program koji predstavlja najveći program podrške mladima u Evropi ali i širom svijeta.

Početkom godine, SALTO je dobio svoj novi ,,izgled”!

Nakon adaptacije vizuelnog identiteta, logotipa, ali i redizajna stranice, SALTO se odlučio sebe (kako kaže) ,,počastiti” i novim sloganom. U aprilu je raspisan javni poziv za mlade da iskažu svoju kreativnost i daju prijedloge za novi zvanični slogan ovog Centra!

SALTO YOUTH SEE – objavio je svoj novi zvanični slogan:

SEE you movin’ (Vidim te u pokretu)

Novi slogan Resursnog Centra, koji između ostalog koordiniše i mobilnost učesnika Erasmus+ programa iz Bosne i Hercegovine, nastao je nedaleko od nas!

Miloš Kovačević, omladinski radnik, volonter, lider i aktivista, učesnik brojnih seminara, treninga i obuka, konferencija, na lokalnom, regionalnom i međunarodnom nivou, autor je ovog slogana i pobjednik takmičenja za najbolji slogan koji sada krasi SALTO Resursni Centar za Jugoistočnu Evropu!

Miloš je po struci diplomirani politikolog, angažovan u nekoliko nevladinih organizacija dok je najviše uključen u rad lokalne Agencije za razvoj i saradnju CEREBRA iz Banjaluke čiji je Programski koordinator.

Za ove novosti iz Ljubljane Miloš kaže:

Prije nekog vremena dobili smo rezultate selekcije i nisam mogao da vjerujem da je upravo moj prijedlog izabran za najbolji. Nisam očekivao ovakvo nešto, želio sam učestvovati i iskoristiti priliku kakvu je SALTO pružio kao što često radim, ne očekujući pobjedu!

On ističe da je ideja za slogan nastala u trenutku čitanja poziva koji je SALTO objavio u aprilu, tokom karantina i izolacije:

“Čini se da je izolacija dala svima nama dosta vremena za razmišljanje, a ja to uvijek pokušavam pretočiti u nešto kreativno i inovativno, korisno i drugačije. U tome sam, izgleda uspio”, ističe i nastavlja:

“Slogan sam povezao sa skraćenicom koju SALTO ima, a to je SEE (South Eastern Europe) što istovremeno na engleskom znači vidjeti, i tome dodao you movin’ kao poziv na pokret jer od pokreta sve zavisi, a Erasmus je za mene upravo to – pokret koji te gradi u bolju verziju sebe! U ovakvoj kombinaciji SEE you movin’ predstavlja spoj onoga što SALTO jeste (SEE) onoga na šta nas poziva (You movin’) i onoga što očekuje od mladih iz ovog dijela svijeta: da ih vidi u pokretu!”, zaključuje Kovačević.

Ovo je veliko priznanje za mladog čovjeka iz Bosne i Hercegovine, ali i priznanje za Bosnu i Hercegovinu, Republiku Srpsku, Banjaluku i Laktaše u kojima Miloš živi.

Ovo je dokaz da među nama postoje talentovani, kreativni i inspirisani mladi ljudi koji dolaze do izražaja na evropskom nivou ponekad i prije nego ih prepozna vlastito okruženje!

Ponosni smo i srećni zbog ovih vijesti i upućujemo iskrene čestitke pobjedniku uz nadu da će njegove riječi i slogan ispirisati mlade na akciju i pokret koji im može promijeniti život!