Vijesti

Proslavimo zajedno: U srijedu video-projekcija i koncert za rođendan Gradske uprave

Gradska uprava sutra, 1. decembra slavi 90. rođendan i tim povodom prirediće do sada neviđeni spektakl – svjetlosnu projekciju na zgradi Gradske uprave. Uz ovaj multimedijalni događaj, sutra od 19.00 časova ispred glavnog ulaza u Gradsku upravu sugrađani će imati priliku da uživaju i u nastupu Gradskog tamburaškog orkestra.

Kako bi vratila dašak zlatnog doba, Gradska uprava od 1. do 5. decembra organizuje manifestaciju pod nazivom „Zlatno doba povodom 90 godina Gradske uprave“, a sugrađani su pozvani da se pridruže svim događajima organizovanim u čast banu Svetislavu Tisi Milosavljeviću, za vrijeme čije vladavine je naš grad doživio svoj najveći uspon.

U zlatno doba vratiće nas i glumci koji će se naći u ulozi bana, njegove supruge i činovnika, a sa kojima će se svi građani moći družiti i fotografisati u glavnom holu Gradske uprave, uz posebnu scenografiju iz zlatnog doba.

U Banskom dvoru, tokom trajanja manifestacije, biće otvorena izložbena postavka „U posjeti banu“, a za posjetioce biće omogućeno stručno vođenje od strane autora postavke Nadežde Lazarević Kovačević i Dragana Kovačevića.

U saradnji sa Narodnim pozorištem Republike Srpske 2. decembra u 20.00 časova biće izvedena predstava „Zlatno doba“, a Gradska uprava poklonila je karte sugrađanima.

Preuzeto sa: Grad Banja Luka