Vijesti

Održan sastanak o unapređenju položaja mladih

Izaslanica generalnog sekretara Ujedinjenih nacija za mlade Džajatma Vikramanajake boravila je u posjeti Banjoj Luci, a tim povodom održan je sastanak sa predstavnicima Grada Banje Luke.

Tokom sastanka razgovarano je o položaju mladih ljudi u Banjoj Luci, te aktivnostima koje je Grad Banja Luka preduzeo kako bi poboljšao uslove za mlade.

-Velika je čast što je izaslanica generalnog sekretara UN-a za mlade gospođa Vikramanjake bila naš gost, a mi smo joj svakako prezentovali sve ono što smo u proteklom periodu učinili kako bismo poboljšali uslove za mlade ljude u našem gradu – poručila je savjetnica gradonačelnika za društvene djelatnosti Milada Šukalo.

Ona je istakla da su tokom sastanka upoznali delegaciju UN-a o projektu revitalizacije Doma omladine i svemu onome što je Grad obezbijedio s ciljem da se mladim ljudima pruže bolji uslovi i prostor u kojem će oni moći predstaviti svoje ideje, stavove, kampanje i projekte, ali i provesti kvalitetnije vrijeme.

Na sastanku je obostrano izražena spremnost za jačanje saradnje i u narednom periodu, a kako je kazala savjetnica Šukalo s ciljem poboljšanja uslova za mlade Grad Banja Luka otvoren je za saradnju i rado će uzeti učešće u projektima za mlade.

Preuzeto sa: Grad Banja Luka