Grantovi

WBF pokrenuo proces prijavljivanja projekata iz zemalja regiona

Fond za Zapadni Balkan (WBF) otvorio je proces prijavljivanja projektnih predloga za zemlje zapadnog Balkana – Sjevernu Makedoniju, Albaniju, Bosnu i Hercegovinu, Srbiju i Crnu Goru.

Ovo je četvrti poziv od osnivanja Fonda, ali prvi koji se sufinansira regionalnim bespovratnim sredstvima kroz Instrument za pretpristupnu pomoć (IPA).

Prijave se mogu podnijeti putem prijavnog sistema koji se nalazi na službenim stranicama Fonda.

  • Primarni korisnici zajedničkog djelovanja Europske unije i Fonda su organizacije civilnog društva, a ostali prihvatljivi potencijalni primatelji bespovratnih sredstava su neprofitna udruženja i organizacije, fondacije, obrazovne ustanove, regionalne mreže, lokalni i regionalni javni subjekti – saopšteno je iz Fonda.

Poziv će biti otvoren do 23. decembra 2021. godine, a tim Fonda za zapadni Balkan u cijelom regionu sastaće se sa učesnicima i potencijalnim primaocima na info sesijama. Tokom sastanaka, tim Fonda će informisati učesnike kako se prijaviti i kako formirati partnerstva u regionu.

Fond za zapadni Balkan je međuvladina organizacija za regionalnu saradnju građana regiona, osnovana od ugovornih strana, sa sjedištem u Tirani.

Svrha Fonda je promovisanje zajedničkih vrijednosti među građanima, organizacijama civilnog društva i institucijama u regionu, uključujući jačanje saradnje i direktnih kontakata među ljudima Zapadnog Balkana.

U proteklim regionalnim pozivima učestvovalo je 890 organizacija civilnog društva i drugih učesnika, direktno uključujući 3.430 organizacija, koji su dosegli više od 10.000 građana.

Preuzeto sa: ba.ekapija.com