Korisno

5 savjeta za vježbanje kod kuće

Vrijeme je da počneš vježbati kod kuće! Postoji mnoštvo jednostavnih načina za vježbanje kod kuće. Uz ove savjete će ti biti lakše.

  1. Odaberi prostor za vježbanje kod kuće

Odredi kutak u svom domu kao mjesto za vježbanje. Zapravo ti je potreban prostor veličine joga prostirke za gomilu opcija za efikasan trening. Najbolje je da ne vježbaš na istom mjestu gdje gledaš televiziju ili jedeš. To će ti pomoći da ostaneš fokusiran/a na vježbanje.

  1. Obuci odjeću za vježbanje

Obuci se kao da zapravo ideš u teretanu. Možda će ti biti korisno obuti patike i odraditi 15 minuta kućnih i dvorišnih poslova. To je sjajan način da se zagriješ i dobiješ malo dodatne energije prije početka treninga. Uloži novac u dobre patike za trening. Briga o stopalima je izuzetno važna. Ako ti budžet dozvoljava, nagradi sebe novom opremom kada dostigneš određeni cilj u svom vježbanju.

  1. Ne brini zbog opreme za teretanu

Ne treba ti mnogo opreme, ili uopšte. Postoji mnogo vježbi poput planka, čučnjeva i sklekova. Ove tri vježbe istovremeno uključuju mnogo različitih mišićnih grupa, a nije ti potrebna nikakva oprema.

Ako imaš osnovnu opremu poput ručnih tegova i prostirke, imaš brojne mogućnosti. Ako ćeš koristiti tegove, dobra je ideja imati dva različita seta za prilagođavanje težine treninga. Ako nemaš utege za ruke i želiš dodati dodatni otpor, isprobaj boce s vodom.

  1. Koristi svoje uređaje za nove treninge

Ne znaš osmisliti svoj trening? To je u redu. Postoji puno aplikacija koje to mogu uraditi za tebe, a mnoge su besplatne. Probaj Tone it up: Workout & Fitness, Home Fitness Workout by GetFit i slične. Sadrže programe koji te vode kroz svakodnevne treninge koje možeš raditi bilo gdje, bilo kada – uključujući i kod kuće. Većina je besplatna. Drugi imaju besplatni probni period, tako da možeš vidjeti hoće li ti se svidjeti prije nego što se obavežeš da ćeš ih platiti.

  1. Postavi realne ciljeve

Počni polako, vjeruj svojoj snazi ​​i dobro se ophodi prema svom tijelu. Ne moraš krenuti punom brzinom. Umjesto toga, posveti se onome što misliš da je razumno za tebe i tvoje tijelo. Možda će tri dana u sedmici biti dovoljno za početak. Potrudi se maksimalno da ne tražiš izgovore. Uživaj u treningu, i rezultati će biti vidljivi.

Izvor: sunlife.ca

Preuzeto sa: ultra.ba