Edukacija

Drugi modul Škole programiranja Plus Ultra su otvorene

Zanima vas programiranje? Upoznati ste sa osnovama programskog jezika C? Pohađate srednju školu? Na pravom ste mjestu! PRIJAVE ZA DRUGI MODUL ŠKOLE PROGRAMIRANJA PLUS ULTRA SU OTVORENE!

Udruženje za razvoj i podršku mladih PLUS ULTRA je započelo sa realizacijom BESPLATNE online škole programiranja za srednjoškolce. Prvi modul Škole programiranja se bliži kraju. Hop on the train i pridruži nam se na drugom modulu tokom kojeg ćemo učiti više o petljama i nizovima u programskom jeziku C.

Drugi modul počinje 20.11.2021. godine, a trajat će 5 sedmica.

Svi koji se prijave, radit će ulazni test kako bismo utvrdili da li posjedujete dovoljno znanja za
ž pohađanje nastave drugog modula. Potrebno je da posjedujete osnovna znanja iz programiranja u programskom jeziku C, a to podrazumijeva da znate osnovne naredbe (printf, scanf i return), da znate koristiti uslove i naredbe grananja (if, else i else if) i for petlju.

Ulazni test će se održati u nedjelju, 14.11.2021. godine, sa početkom u 17:00! Ulazni test će trajati 1,5h i radi se online, putem google meet-a, a link će svi prijavljeni dobiti putem maila do 15:00 u nedjelju, 14. novembra. Ulazni test će se sastojati iz zadataka iz prethodno navedenih oblasti i s obzirom da je potrebno raditi zadatke preporučuje se svima da ulaznom testu pristupe putem laptopa ili računara.

Svi koji uspješno završe drugi modul i usvoje potrebno znanje će dobiti potvrdu o učešću.

Škola programiranja Plus Ultra se sastoji od 3 modula koji objedinjuju osnove programiranja kroz teoretske i praktične časove. Predavanja i vježbe se održavaju po jednom sedmično, te će za uspješno savladavanje gradiva biti potrebno odvojiti minimalno 5 sati sedmično na program škole programiranja.

Predavanja će se održavati vikendom i trajat će 3h, dok će se vježbe u trajanju od 1,5 do 2h održavati radnim danima u poslijepodnevnim terminima. Tačne termine vježbi i predavanja će učesnici saznati nakon što budu odabrani i podijeljeni u manje grupe radi efikasnijeg rada. Naša prethodna iskustva pokazuju da je ovo idealna prilika za mlade da se motivišu i nauče više o programiranju, te da se pripreme za bolje razumijevanje ovog gradiva u daljem obrazovanju.

Prijaviti se možete popunjavanjem forme koja se nalazi na OVOM LINK. Rok za prijave je nedjelja, 14.11.2021. godine, do 12:00.

ISKORISTITE ŠANSU I PRIJAVITE SE NA DRUGI MODUL BESPLATNE ŠKOLE PROGRAMIRANJA PLUS ULTRA!

Za sva dodatna pitanja i nedoumice kontaktirajte nas na mail info@plusultra.ba.

Škola programiranja se organizuje u sklopu projekta Youth4Youth – Empowering young people through youth organizing koji je finansiran grantom Ministarstva vanjskih poslova Sjedinjenih Američkih Država (Department of State).