Događaji

Poziv za Western Balkan Youth Conference: Regional Cooperation and Integration

Obavještavamo vas da će se Western Balkans Youth Conference: Regional Cooperation and Integration održati u Sarajevu, u organizaciji Centra za Balkanske Studije (Balkans Studies Center) pri Internacionalnom Univerzitetu u Sarajevu (International University of Sarajevo) zajedno sa Studentskim parlamentom Internacionalnog Univerziteta u Sarajevu (SPIUS).

Cilj ove konferencije je da omogući platformu studentima kako bi mogli prezentovati svoje istraživačke radove o trenutnim socijalnim, političkim i ekonomskim problemima. Konferencija je otvorena za sve studente viših godina koji su specijalizovani u humanističkim, društvenim i tehničkim naukama, ali i drugim oblastima i temama koje su ponuđene na istoj konferenciji.

U prilogu ovog maila, dostavljamo vam i poster Poziva, te bi vam bili zahvalni ukoliko biste ga istaknuli na, vašim članovima ili pratiocima, vidljivom mjestu, ili ga podijelili na društvenim mrežama.

Za prijavu na konferenciju, studenti trebaju poslati kratku biografiju i sažetak rada (do 300 riječi) na mail: bsc@ius.edu.ba. Sažetak treba biti napisan na engleskom ili na jednom od službenih jezika u Bosni i Hercegovini, ne kasnije do 20. maja 2020. godine

Radovi koji prođu selekciju naučnog komiteta biti će objavljeni u publikaciji Balkans Studies Center-a. Tri najbolja rada biti će nagrađena novčano, i to u iznosima od 300, 200 i 100 BAM.

Više informacija dostupno je na zvaničnom Pozivu na konferenciju.

Dodatne informacije u vezi konferencije možete dobiti na email: selmai373@gmail.com, član organizacijskog odbora); hpreljevic@ius.edu.ba (Hamza Preljević, koordinator konferencije) ili mmulalic@ius.edu.ba (vanr. prof. dr. Muhidin Mulalić, koordinator konferencije).

Preuzeto sa: mreza-mira.net