Ministarstva

U toku realizacija tri važna projekta za Univerzitet u Banjoj Luci

​Ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Srđan Rajčević obišao je danas gradilišta u Univerzitetskom gradu u Banjoj Luci, gdje je u toku realizacija tri kapitalna projekta.

Radi se o završetku izgradnje zgrade Arhitektonsko-građevinskog-geodetskog i Šumarskog fakulteta, opremanju Studentskog pozorišta u četvrtom paviljonu Studentskog doma i izgradnji Edukativnog centra za predškolsko obrazovanje.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da je za sva tri najvažnija projekta koji se rade u Univerzitetu u Banjaluci obezbijeđen novac iz budžeta Vlade Republike Srpske, te da neće biti zastoja u njihovoj realizaciji. Dodao je da se u okviru projekta energetske efikasnosti radi sanacija zgrade Rektorata, Stomatološkog i Ekonomskog fakulteta, a koja podrazumijeva sanaciju krovova, zamjenu stolarije i drugog.

-Odvijaju se opsežne aktivnosti čija je vrijednost viša od 13 miliona KM. Cilj je da ovaj univerzitet postane regionalno prepoznatljiv, odnosno da koncentriše sve svoje nastavne procese kroz fakultete koje treba da se nalaze na jednoj lokaciji – rekao je Dodik nakon sastanka sa rukovodstvom Univerziteta u Banjaluci.

On je napomenuo da je sa tim ciljem za Elektrotehnički fakultet ocijenjeno da je novac koji je potreban za sanaciju zgrade u kojoj se sada nalazi, a riječ je 10 miliona KM, usmjeriti u izgradnju nove zgrade u okviru Kampusa.

On je napomenuo da Republika vodi računa i o Univerzitetu u Istočnom Sarajevu i da ulaže desetine miliona KM u jačanje potencijala ove visokoškolske ustanove.

Osim ministra Rajčevića, srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika i rektora Univerziteta u Banjoj Luci Radoslava Gajanina, sastanku u Rektoratu Univerziteta u Banjaluci prisustvovali su i ministar finansija Srpske Zora Vidović i ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Srebrenka Golić.

Preuzeto sa: Ministarstvo za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo