Vijesti

Besplatni testovi za učenike i studente koji se školuju u inostranstvu

Vlada Republike Srpske snosiće troškove testiranja na virus korona za učenike i studente iz Republike Srpske koji se školuju van granica Republike Srpske, saopšteno je iz ove institucije.

Kako su pojasnili, Vlada RS je analizirala cijenu komercijalnog testa Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske i donijela odluku da će testiranje na virus korona za učenike i studente iz Republike Srpske, a koji se školuju van granica Republike Srpske, biti besplatno.

“Uvažavajući raspoložive kapacitete u našim laboratorijama u kojima se vrše testiranja na korona virus, molimo učenike i studente za razumijevanje i da svoj odlazak na testiranje prilagode planu i radu nadležnih ustanova”, saopšteno je iz Vlade RS.

JZU Institut za javno zdravstvo Republike Srpske uveo je komercijalnu uslugu laboratorijske dijagnostike na virus SARS-CoV-2 koja košta 200 KM.

“U pitanju je RT-PCR metoda za koju je cijena analize približna i kada se radi analiza drugih uzročnika, ne samo virusa korona”, naveli su iz Instituta.

Preuzeto sa: nezavisne.com