Volontiranje

Objavljen javni poziv za dodjelu Republičke nagrade za volontiranje za 2021. godinu

Ministarstvo porodice, omladine i sporta raspisalo je javni poziv za dodjelu Republičke nagrade za volontiranje i poziva pravna i fizička lica u Republici Srpskoj da predlože kandidate za dodjelu Republičke nagrade za volontiranje u Republici Srpskoj za 2021. godinu.

Republička nagrada koja se dodjeljuje organizatorima volontiranja sastoji se od plakete i novčanog iznosa u visini od četiri prosječne plate u Republici Srpskoj za prethodnu godinu. Republička nagrada koja se dodjeljuje volonterima-pojedincima sastoji se od medalje i novčanog iznosa u visini od dvije prosječne plate u Republici Srpskoj za prethodnu godinu.

U skladu sa Pravilnikom o dodjeli Republičke nagrade za volontiranje, prijedlog organizatora volontiranja kao kandidata za dodjelu Republičke nagrade mogu dostaviti fizička i pravna lica zainteresovana za volontiranje, a prijedlog volontera-pojedinca kao kandidata za dodjelu Republičke nagrade mogu dostaviti samo organizatori volontiranja.

Sve informacije u vezi sa javnim pozivom kao i aplikacioni obrasci nalaze se na internet stranici Vlade Republike Srpske (www.vladars.net – Ministarstva – Ministarstvo porodice, omladine i sporta – Dokumenti – Javni poziv za dodjelu Republičke nagrade za volontiranje).