Takmičenja

Šest timova u finalu Takmičenja za najbolju tehnološku inovaciju 2021. godine u Republici Srpskoj

​Nakon završetka ocjenjivanja poslovnih modela i onlajn nastupa timova iz Republike Srpske u kategoriji realizovane inovacije, u finale Takmičenja za najbolju tehnološku inovaciju 2021. godine u Republici Srpskoj plasiralo se šest ekipa: tim Vitko sa inovacijom „Nova sorta ozime pšenice”, tim DAK sa inovacijom „Samouslužni aparat za kikiriki”, zatim tim DRD sa svojom inovacijom „DRD-Pametni parking”, ekipa Eco Drip Drop sa inovacijom „Automastki pametni sistem navodnjavanja Eko Drip Drop”, tim Uragan i inovacija „Automatska protivgradna stanica” i ekipa HerbalPharm sa inovacijom „Ulje i mast od liofiliziranog srijemuša”.

Takmičenje za najbolju tehnološku inovaciju predstavlja rezultat saradnje Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije i Ministarstva za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i infromaciono društvo Republike Srpske, na osnovu Memoranduma o saradnji dva ministarstva i Sporazuma o specijalnim paralelnim vezama Srbije i Srpske. Kroz takmičenje za najbolju tehnološku inovaciju za 14 godina prošlo je ukupno 319 timova u kategorijama inovativnih ideja, realizovanih inovacija i potencijala i nagrađeno ukupno 114 timova u vrijednosti od 510.000,00 KM.

Partneri iz Republike Srpske su Inovacioni centar Banja Luka, Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća, Privredna komora Republike Srpske te dva javna univerziteta u Banjoj Luci i Istočnom Sarajevu.

Nagradi fond ovogodišnjeg takmičenja je 30.000.

Preuzeto sa: Ministarstvo za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo