Korisno

5 najboljih internet stranica za učenje novih vještina

Vjerovatno zvuči kao kliše, ali je tačno – tehnologija mijenja svjet u kojem živimo brzinm svjetlosti. Iako ova ideja može da se učini nadmoćna, ako malo bolje razmisliš, predstavlja sjajne stvari ukoliko “ganjaš” kreativnu karijeru. Sada, više nego ikada, internet je olakšao učenje novih vještina. Vidjeli smo iz prve ruke kako može da ima veliki uticaj na nečiji rad. To može da usmjeri nečiji umjetnički proces ili čak da inspiriše novi kreativni smjer – dodajući novu dimenziju tvojoj slici, fotografiji i mnogo više.

Kada se radi o učenju neke nove vještine može da bude od pomoći da definišeš zašto želiš kurs i šta želiš da dobiješ od toga. Ako, na primjer, imaš online prodavnicu, kurs fotografije može da ti pomogne da poboljšaš fotografije proizvoda – što može da dovede do veće prodaje. Jednom kada odlučiš koji kurs želiš da pratiš, vrijeme je da istražiš gdje.

Ultra ti donosi 5 najboljih internet stranica za učenje novih vještina, koja će ti pomoći da nađeš pravu za sebe.

BLUPRINT

Bluprint je online izvor za sve stvari koje se tiču zanata. Oni nude trifektu koja će osigirati da naučiš, radiš i nastaviš sa novim naučenim vještinama. Najvažnije je da nude kurseve koji uče različite vrste ručnih radova. Pored video zapisa od profesionalaca, prodaju bezbroj različitih zaliha za umjetnost i obrazaca za šivanje i pravljenje kiltova, i puno više. Na Bluprintu ćeš naći preko 1000 kurseva koji pokrivaju pletenje, crtanje, slikanje, pravljenje nakita, pa čak i pravljenje kolača. Postoje čak i kursevi u kojima može da učestvuje cijela porodica.

SKILLSHARE

Skillshare je zajednica gdje svako može da predaje ili da uči, i posebno se fokusira na “kreatore”. Ovo pokreće spektar tema, koje veoma često predaju profesionalci koji su na vrhu liste u svom polju. Iako su poznati po obimnom katalogu, Skillshare takođe nudi radionice koje su drugačije od uobičajenih kurseva – kurseve pohađaš u vrijeme kada tebi odgovara, a radionice imaju raspored i pohađaš ih sa grupom ljudi sa kojima učiš zajedno. Katalog sadrži 15.000 kurseva od ilustrovanja, Photoshopa do dizajna.

MASTERCLASS

Želiš da učiš od najboljih? Masterclass je pravo mjesto za to. Anna Wintour, Dr. Jane Goodall, Frank Gehry, i Misty Copeland su samo neka od poznatih imena na njihovom rasporedu. Svaki kurs ima u prosijeku 20 lekcija koje traju otprilike 10 minuta. Masterclas ima preko 80 kurseva na kojima su predavači svjetski poznati stručnjaci u svojim poljima. To na primjer znači radionica fotografije sa Annie Liebovitz, kuharski seminar sa Gordon Ramsey-em ili masterclass režiranja na kojem predaje Martin Scorsese. Od pisanja, do komponovanja, sporta i biznisa. Masterclass nudi širok spektar tema i svako će naći nešto za sebe.

CREATIVEBUG

Creativebug je raj za sve ljubitelje ručnih radova sa preko 1.000 video tutorijala i kurseva. Njihovi svakodnevni Daily Practice tutorijali će ti pomoći da bez muke izraziš svoju kreativnost sa brzim projektima. Takođe, možeš da pretražiš njihovu biblioteku kurseva i naći ćeš nešto za sebe bez obzira da li si početnik ili želiš da osvježiš davno stečeno znanje. Kursevi, koje drže stručnjaci, su veoma raznovrsni. Od vizuelne umjetnosti do pravljenja hljeba i kolača. Novi kursevi se dodaju svaki dan i dolaze sa obrascima, šnitovima i receptima.

BRIT + CO

Brit + Co je poznat po svom kreativnom blogu, i donosi “uradi sam” stav na svoje online kurseve. Kurseve drže profesionalci, traju manje od sat vremena. Nude analogne i digitalne teme, možeš da naučiš osnove kaligrafije, kreiranje video sadržaja sa mobilnim telefonom, ili da praviš sjajne fotografije. Imaju manji izbor kurseva nego ostali, ali su bazirani na kreativnim trendovima.

Izvor: mymodernmet.com

Preuzeto sa: ultra.ba