Događaji

Forum: Mladi i mediji – Reconnect

„Mladi za bolje medije” projekat je koji nastoji da uspostavi vezu mladih i medija, razvijajući inovativni pristup jačanju neovisnih medija u Bosni i Hercegovini i poticanjem aktivizma mladih u podršci medijima i u kreiranju medijskih sadržaja.

Stoga je jedna od ključnih aktivnosti projekta povezivanje mladih sa novinarima, urednicima i uspostavljanje platforme koja će im omogućiti da sarađuju, uče jedni od drugih i razmjenjuju ideje o tome kako kreirati sadržaj koji će privući mladu čitalačku publiku, gledaoce i slušaoce.

Svjesni u kojoj mjeri sloboda novinara utiče na kvalitet medijskog sadržaja, mi iz Mediacentra i Ja bih u EU, nadamo se da će ovaj naš projekat premostiti nedostatak građanskih inicijativa usmjerenih ka zaštiti medijskih sloboda, prava novinara i novinarki i da će istovremeno glasnijim učiniti zahtjeve javnosti za odgovornijim i profesionalnijim novinarstvom.

Stoga Vas ljubazno pozivamo da prisustvujete Forumu, Mladi i mediji- Reconnect!

Događaj će se održati istovremeno u dva grada Sarajevu i Banjaluci, te će gradovi biti povezani video linkom.

U Međunarodnom centru za djecu i omladinu, Ul. Kemala Kapetanovića 17, u Sarajevu i Hotelu „Bosna“ , Kralja Petra I Karađorđevića 97, u Banjaluci.

  1. oktobra, 2021. od 10:00 do 12:35h

Molim Vas da potvrdite svoje učešće na Forumu i grad u kojem ćete prisustvovati, putem e-mail adrese merima@jabiheu.ba, ili telefonskim putem na 062/553-705.

Napomena: Ukoliko ste zainteresovani da učestvujete, a niste u mogućnosti fizički da prisustvujete Forumu, postoji mogućnost online učešća putem Zoom aplikacije. U tom slučaju, molim Vas da nam pošaljete mejl adresu sa koje biste se registrovali na Zoom kako bi Vam poslali pristupne podatke.

Preuzeto sa: Facebook event “Mladi i mediji – Reconnect”