Vijesti

“Go far” fondacija: Pet ustanova dobija po 3.000 KM

Zahvaljujući aplikaciji koju je pokrenula “Go far” fondacija za skupljanje humanitarne pomoći, sakupljeno je 15.000 KM koje će biti raspoređene na pet organizacija na području grada kojima je neophodna podrška. Ovo je za “Glas Srpske” izjavila direktorica ove fondacije Mirjana Tepšić i dodala da je srećna što ova plemenita priča svakim danom dobija sve više poklonika.

– Od prikupljenih sredstava, po 3.000 ide za pomoć i podršku Gradskoj organizaciji Crvenog krsta, Udruženju “Mozaik prijateljstva”, Dječijem domu “Rada Vranješević”, Organizaciji “SOS Dječija sela” i Udruženju “Nova generacija”. Planiramo da im novac doznačimo već ove sedmice – istakla je Tepšićeva.

Prema njenim riječima, donacije za veliku humanitarnu akciju su ostvarili organizacijom maratona i preko pokrenute aplikacije .

– Najviše sredstava smo obezbijedili putem šarene trke u gradu “Infinitdž color fun run”, humanitarnom trkom koja je održana u Sarajevu , ali i uz pomoć rekreativaca koji su hodali i tako za svaki pređeni kilometar obezbijedili po jednu KM od naših sponzora – zaključila je Tepšićeva.

Preuzeto sa: snagalokalnog.ba