Stipendije

Stipendije za jednogodišnji studij ili praksu u Austriji za akademsku 2022/23. godinu

Studenti ekonomskih i pravnih nauka iz Bosne i Hercegovine imaju priliku učestvovati u jednogodišnjem studiju ili praksi u austrijskom Gracu u akademskoj 2022/23. godini.

Riječ je o, već tradicionalnim, programima „Best of South-East“ („Najbolje sa Jugoistoka“) koje organizuje Sparkasse banka u saradnji sa Univerzitetom u Gracu. Program je namijenjen apsolventima/apsolventicama i studentima/studenticama studija prava ili ekonomije na jednom od priznatih univerziteta u BiH, Hrvatskoj, Crnoj Gori, Sjevernoj Makedoniji, Sloveniji i Srbiji, kao i redovnim studentima/studenticama Univerziteta u Grazu, koji su porijeklom iz jedne od navedenih zemalja.

Studentima se nudi mogućnost apsolviranja jednogodišnjeg trainee programa ili dvomjesečne prakse kod Steiermärkische Sparkasse uz paralelno pohađanje predavanja na Univerzitetu u Grazu.

Stipendijski program obuhvata:

  • ukupni godišnji iznos po učesniku/učesnici: maksimalno 9.000,- EUR
  • intenzivni kurs njemačkog jezika odn. semestralni kurs njemačkog jezika u Centru za jezike “Treffpunkt Sprachen”
  • upis na Univerzitet u Grazu
  • oslobađanje troškova školarine na Univerzitetu u Grazu
  • posjećivanje brojnih manifestacija u toku godine (networking, i sl.)

Krajnji rok za aktivaciju online prijave je 1.12.2021. godine, a krajnji rok za prijavu je 3.12.2021. godine do 13 sati (SEV), a detaljnije podatke možete pronaći na službenoj internet stranici Univerziteta u Gracu.

Preuzeto sa: stipendije.ba