Organizacije

Mladi “okupirali” Dom omladine

Šta vam je prva asocijacija kada kažemo: mladi, kreativnost i zdravi životni stilovi?

Budi Muško Klub, naravno!

A kada kažemo: Budi Muško Klub Banja Luka, sastanci, edukacija i zabava?

Onda je odgovor – Dom omladine u Banjaluci.

Upravo ove dvije fantastične stvari spojili smo u jednu – sastanci Budi Muško Kluba (neformalne grupe mladih koja na inovativne načine promoviše zdrave životne stilove među vršnjacima i govori o važnosti prevencije nasilja) od sada se održavaju svakog četvrtka od 19:30h u Domu omladine (Đure Daničića 1, Banja Luka).

Sadržaji su različiti: edukacije koje kroz inovativne pristupe u prevenciji rodno zasnovanog nasilja i promociji zdravih životnih stilova kod mladića i djevojaka utiču na promjene u stavovima i ponašanjima, Team building aktivnosti, putovanja, savjetovalište, ali i aktivnosti za zabavu i slobodno vrijeme.

Nakon napornih treninga i učenja o temama iz priručnika ,,Program Y’’ koji je 2017. godine dobio prestižnu ,,GENE’’ nagradu kao jedan od 10 najboljih priručnika u Evropi za neformalno obrazovanje, fokus grupa i radionica, prethodni sastanak posvetili smo uživanju i zabavi. Prethodni sastanak bio je rezervisan za ,,Movie night’’. Mnogo mladih prisustvovalo je zajedničkoj filmskoj projekciji, ali i druženju koje je uslijedilo nakon toga. Nakon kratkog predaha, od sljedećeg sastanka, već naredne sedmice, opet nas očekuje nastavak interaktivnih radionica i diskusija na zanimljive teme.

Pozivamo sve mlade ljude da nam se priključe i budu dio mreže od čak 60 000 mladih u regionu. Više informacija pronađite na našoj web stranici www.pm.rs.ba ili na Instagram profilu Budi Muško Kluba Banja Luka bmk_bl.

Aktivnost je realizovana u okviru projekta Inicijativa mladića III (YMI – Young Men Initiative): “ III (YMI – Young Men Initiative): “Promovisanje zdravijih životnih stilova i smanjenje interpersonalnog nasilja među mladima u Bosni i Hercegovini osporavanjem rodnih stereotipa II” i projekta: “Budućnost za mlade: Mladi kao lideri obrazovanja životnih vještina na Balkanu”, koji je podržava Vlade Švicarske, Oak Fondacija, Austrijska razvojna agencija i CARE International Balkans.

Preuzeto sa: Perpetuum mobile