Uređena ljetna pozornica na Kastelu

Ljetna pozornica na tvrđavi Kastel sija punim sjajem na zadovoljstvo sugrađana, organizacija i ustanova koje na ovom mjestu priređuju različite sadržaje.

Ovih dana završeno je uređenje ovog prostora i postavljene su nove klupe u namjeri Grada da se očuva ovaj gradski simbol i ujedno napravi ljepši i uređeniji prostor, koji se tradicionalno koristi u svrhu organizacije brojnih manifestacija.

-Kao nova gradska administracija prepoznali smo značaj našeg Kastela i imamo opredjeljenje da uredimo ovaj prostor i damo mu dodatnu vrijednost. Jedna od prvih aktivnosti koju smo pokrenuli je izrada elaborata kojim želimo da analiziramo i utvrdimo da li postoji opravdanost da Kastel bude nezavisna javna ustanova koja bi na taj način mogla da pokaže svoj puni potencijal – kazala je savjetnica gradonačelnika za društvene djelatnosti Milada Šukalo.

Druga aktvinost, koja je ovih dana uspješno i okončana jeste uređenje ljetne pozornice.

-Nakon provedenih procedura javnih nabavki, uspješno smo u potpunosti zamijenili klupe jer znamo koliko je taj mobilijar bio oštećen. Takođe, kompletan taj prostor očišćen je od korova i niskog rastinja, tako da sada pozornica sija u punom sjaju – istakla je Šukalo.

Kako je navela, značaj ovog projekta biće vidljiv u narednom periodu, a prva aktivnost koja slijedi na uređenoj ljetnoj pozornici najavljena je već za predstojeći vikend u okviru 1. Mozzart Banja Luka maratona.

Preuzeto sa: Grad Banja Luka