Događaji

Konferencija: Novinarstvo u doba krize

Osmo izdanje OSCE-ove konferencije “Novinarstvo u doba krize” ove godine će, u suradnji sa OSCE predstavništvom u Albaniji, biti organizovano u Tirani, u hibridnom formatu sa prenosom uživo online.

Konferencija će biti održana 11. i 12. oktobra i okupit će novinare, kreatore politika, medijske i pravne eksperte, te istraživače iz jugoistočne Europe, s ciljem jačanja saradnje i unapređenja medijskih sloboda u regionu.

Konferencija će ove godine u fokusu imati četiri glavne teme: dezinfomacije i kvalitetno istraživačko novinarstvo, sigurnost i radni uslovi novinara, sa posebnim fokusom na utjecaj medija tokom panedije, novinarke i menadžerice medija i SLAPP tužbe kao sve češća prijetnja nezavisnim medijima.

Posebno mjesto će biti dato mladim novinarima i novinarkama, te će konferencija biti i platforma za diskusiju o budućnosti novinarstva iz njihove perspektive.

Tokom konferencije će biti predstavljen i prevod #SOFJO priručnika za sigurnost novinarki na albanski, makedonski, srpski, engleski i ruski jezik.

Konferenciju možete pratiti putem Twitter hashtaga #SEEMC2021 i naloga @OSCE_RFOM ili se registrovati za učešće ovdje.

Više informacija na službenim stranicama organizatora.

Preuzeto sa: media.ba