Ostalo

Otvoren novi program razmjene škola Zapadnog Balkana – Poziv za učešće na informativnim sesijama

Regionalna kancelarija za saradnju mladih – RYCO, protekle sedmice objavila novi Program pod nazivom SUPERSCHOOLS ili SUPERŠKOLE! RYCO SuperŠkole je program razmjene škola Zapadnog Balkana s ciljem da podrži proces izgradnje mira i pomirenja te podstakne interkulturalno učenje i dijalog između škola, učenika, nastavnika i njihovih zajednica.

Cilj projekta jeste da pruži osnovu za stvaranje jakih i održivih veza između srednjih škola u regiji i izgradnju dugoročnih partnerstava.

U vezi s objavljenim Pozivom, RYCO lokalna kancelarija u BiH organizuje informativne sesije o samom programu, načinu na koji možete aplicirati ali i obrazložiti kako možemo podstaći i osnažiti regionalnu saradnju za više prilika za škole.

Jedna od informativnih sesija će se održati i u Banjoj Luci, u ponedjeljak 11. oktobra 2021. godine od 12 do 14 časova u Hotelu Bosna.

Agenda

11:30 – 12:00 Registracija učesnika
12:00 – 12:30 Uvodne riječi: O RYCO-u, regionalnoj saradnji i prilikama za mlade i škole
12:30 – 13:30 Prezentacija SuperŠkole programa
13:30 – 14:00 Diskusija
14:00 – 14:30 Osvježenje/Zakuska

Prisustvo je potrebno da se potvrdi direktno na email adresu: ali.mahmutcehajic@rycowb.org, do petka, 08.10.2021. g. najkasnije do 16 sati.

U slučaju dodatnih pitanja budite slobodni kontaktirati programskog službenika RYCO lokalne kancelarije u BiH, Alija Mahmutćehajića, na email adresu: ali.mahmutcehajic@rycowb.org