Vijesti

Prvi „Mozzart Banja Luka maraton 2021“ u nedjelju, 10. oktobra

Prvi „Mozzart Banja Luka maraton 2021“ biće održan u našem gradu 10. oktobra, a tim povodom gradonačelnik Draško Stanivuković održao je sastanak sa predstavnicima Organizacionog odbora ove sportske manifestacije.

-Banja Luka dobija svoj maraton. Ljudi širom regiona, Evrope i svijeta ove i narednih godina moći će da istrče i prođu najljepša 42 kilometra kroz našu krajišku ljepoticu – kazao je gradonačelnik Stanivuković.

Zahvalio je organizatoru na entuzijazmu i organizaciji događaja uprkos epidemiji korona virusa.

-Ovo će biti jedan sjajan događaj, a mi ćemo se potruditi da u narednim godinama bude još snažniji. Dao sam riječ da neću biti gradonačelnik koji će na tom događaju samo da presiječe vrpcu, nego ću i da učestvujem – poručio je on.

Pozvao je i Banjalučane koji mogu da trče da se odazovu i dođu, a one koji ne mogu aktivno učestvovati – da dođu i navijaju.

Direktor trke Vladimir Selec kazao je da je start trke na tvrđavi Kastel, da će se trčati kroz centar grada, a potom prema Karanovcu.

-Trasa ovogodišnjeg maratona kretaće se prema Karanovcu, te koristim priliku da mještane tog dijela grada zamolim za strpljenje, jer će taj dio grada biti zatvoren. Već danas ćemo mještane i vozače obavijestiti o obustavi saobraćaja, pa će se na vidljivim mjestima postaviti plakati sa obavještenjem – naveo je on, dodajući da se očekuju i učesnici iz: Amerike, Švedske, Italije, Poljske…

Kako je kazao, ova sportska manifestacija ima jako lijepe reakcije stanovništva, a prijavljuju se trkači svih uzrasta.

Manifestacija predviđa sedam različitih trka: maratonsku, polumaratonsku, trku na 10 i 5 kilometara, štafetnu trku, dječiju trku i „fun run”.

Portparol trke Miloš Lolić je kazao da vizual, medalja i majice sadrže četiri važna obilježja Banje Luke – tvrđavu Kastel, rijeku Vrbas, dajak čamac i list kestena.

-Na taj način, svaki učesnik iz inostranstva sa sobom će ponijeti dio Banje Luke u svoju zemlju – naveo je Lolić.

On je dodao da je zaštitno lice – slijepi trkač Miladin Dragojević iz Čelinca.

-Pored sportskog dijela, trku će pratiti i veoma bogat i raznovrstan zabavni program, a cilj nam je da promovišemo Banjalučki maraton kako bi se jednom našao među najpoznatijim svjetski maratonima – zaključio je on.

Preuzeto sa: Grad Banja Luka