Ostalo

ICBL zajedno sa kompanijom Tiltproof organizuje završnicu CS:GO BiH lige

Inovacioni centar Banja Luka će zajedno sa kompanijom Tiltproof organizovati završnicu Counter Strike:Global Offensive (CS:GO) BiH lige koja počinje 17.09., a igraće se 3 uzastopna dana. Ukupno 6 ekipa će se takmičiti za nagrade, a nagradni fond iznosi 3000 KM.

Counter strike je jedna od najpopularnijih igrica, a dobijena je modifikacijom igrice Half Life koju su napravili Minh Lee i Jess Cliffe. Postoji nekoliko verzija igre, a najpopularnija je Counter Strike:Global Offensive koja je nastala 21. avgusta 2012. godine. Igra je i dan danas jako popularna zbog konstantnih promjena i ubacivanja noviteta od strane osnivača, kompanije Valve. CS:GO je besplatan za igrače.

Kompanija Tiltproof iz Banja Luke je već organizovala 3 sezone CS:GO BiH lige, a finale 4 sezone će se održati upravo u prostorijama ICBL-a iz kojih će se raditi prenos akcije čitavog playoffa. Prenos će biti moguće pratiti na Tiltproof youtube kanalu.

“Ekipe će kroz učešće dobiti jedinstvenu priliku da pred sve većom publikom dođu do novih fanova, te izgrade svoj brend esport tima. Učestvovanjem u ligi, kreiranjem dodatnog sadržaja zajedno sa nama, kao i ostalim ekipama fanovi će dobiti direktnu interakciju sa igračima svih ekipa. Takođe, ekipe će gradeći svoj brend, dobiti pristup novim sponzorima i partnerima koji će se svakako u narednim sezonama sve više interesovati za gejming industriju”.

Izjavio je jedan od osnivača kompanije “Tiltproof”, Stefan Đokić.

Esport i gejming su postali nezaobilazan dio svakodnevnice mladih, te pružaj i mogućnost investicije i širenja poslovanja različitim kompanijama, što dokazuje i podatak da je gejming industrija u 2020. godini zaradila gotovo 160 milijardi američkih dolara. Svjetska esport scena odavno je prepoznata kako u medijima, tako i u samom društvu, te je gejming postao unosan biznis, a esportisti dobili status sportista. Procijenjuje se da trenutno postoji 2,7 milijardi gejmera na svijetu, a činjenica da se gejming razmatra kao disciplina na Olimpijskim igrama govori i globalnoj prepoznatljivosti ove vrste sporta.

Preuzeto sa: ICBL