Događaji

Konferencija o elektronskoj muzici BLEMC 2021: Program, gosti i teme

Druga po redu konferencija o elektronskoj muzici BLEMC 2021 biće održana u subotu, 18. septembra u banjalučkom Domu omladine

Nakon godinu dana pauze zbog pandemije, u grad na Vrbasu dolaze neki od najeminentnijih artista, producenata, organizatora i promotera da sa domaćom publikom podijele iskustva rada tokom najizazovnije godine do sada.

Konferencija će biti otvorena u 11 časova, a prva panel diskusija “Music vs Covid” bavi se trenutnim stanjem na sceni izazvanim pandemijom.

Koliko nas je pogodila pandemija, kako smo se snašli, kako da opstanemo, i koji su novi načini komunikacije sa publikom – na ova pitanja odgovore će pokušati da daju: Dejan Milićević (Beograd), Mladen Tomić (Banjaluka), Sagor Mešković (Beograd), Strahinja Grahovac (Banjaluka).

Na panelu će biti riječi i o tome da li “novo normalno” otvara nove mogućnosti i načine rada, ali i o uticaju medija i društvenih mreža na scenu, kao i o lansiranju novih zvijezda za kratko vrijeme.

Važan dio diskusije biće i medijske kampanje, uticaj medija na izbor izvođača za događaje, da li publika dolazi da gleda ili da sluša izvođače, da li je važnije producirati i stvarati ili se fokusirati i ulagati u promociju…

Drugi dio konferencije nazvan “Edukacija – pozitivni primjeri” upotpuniće Dejan Ilić Woodie, Luka Ćurguz, Marko Vuković i Miloš Drvenica. Ovaj dio programa posvećen je pozitivnim primjerima poput škola DJ-inga i muzičke produkcije, radionica, važnosti edukacije i stalnog usavršavanja, učešću na takmičenjima…

Magistar zvukovnih umjetnosti i predavač muzičke produkcije na Londonskom SAE Institutu Haris Čustović u okviru konferencije održaće Ableton Live radionicu, u okviru koje će prisutni iz prve ruke imati priliku da savladaju neke od najvažnijih “trikova” rada u Ableton programu.

Važno je napomenuti i da će tokom konferencije BLEMC 2021 u Domu omladine biti otvorena izložba plakata i flajera sa događaja koji su u našem gradu organizovani u posljednje dvije decenije.

Registracija učesnika je pola sata prije otvaranja konferencije, a ulaz za sve zainteresovane je besplatan. Više informacija potražite na Facebooku.

Banja Luka Music Conference 2021. podržana je od strane Grada Banjaluka.

Preuzeto sa: mondo.ba