Događaji

Prijavite se za besplatan “Design bootcamp”, koji ITAcademy održava u Banjaluci

ITAcademy je odlučila da obraduje sve kreativce. U modernim prostorijama u centru Banjaluke 16. septembra počeće besplatan “Design bootcamp”, namijenjen svima onima koji žele da se upoznaju sa osnovama dizajna i zakorače u ovo zanimljivo i isplativo zanimanje.

Bootcamp će trajati mjesec dana, ali je broj ljudi koji će moći da prisustvuje strogo ograničen. Stoga je neophodno da popunite ovu online prijavu što prije i osigurate svoje mjesto na vrijeme.

Kvalitetni dizajneri su sve traženiji i sve bolje plaćeni

Informacione tehnologije su najjednostavniji put ka sigurnom i dobro plaćenom poslu širom svijeta, a ovakav trend ne zaobilazi ni Bosnu i Hercegovinu. U poređenju sa drugim oblastima, dizajneri zajedno sa ostalim IT stručnjacima veoma brzo mogu pronaći posao koji će im obezbijediti ugodan život.

Karijera dizajnera predstavlja izuzetno uzbudljivo i odlično plaćeno zanimanje. Dok rezultat rada na mnogim poslovima ostaje u četiri zida kancelarije, rješenja dizajnera uvijek su vidljiva većem broju ljudi, a nerijetko obiđu i cijeli svijet.

U današnje vrijeme većina kompanija ima tim dizajnera, te rad u grupi kreativaca garantuje sjajnu atmosferu na poslu. Pored stalnog zaposlenja dizajneri mogu raditi na dodatnim freelance projektima i tako udvostručiti svoja primanja.

Ipak, da biste došli do najboljih poslova, potrebno je da najprije uložite u svoje usavršavanje i portfolio, te steknete certifikate koji odvajaju eksperte od konkurencije. Adobe ekspertska zvanja spadaju u vodeće IT titule za dizajnere koji koriste računare u svojoj umjetnosti ili poslovnoj primjeni.

“Design bootcamp” – uđite u svijet dizajna i ovladajte osnovnim funkcijama programa Adobe

Besplatan “Design bootcamp” namijenjen je svima onima koji žele da se bave dizajnom i da od toga dobro zarađuju. Cilj kursa je upoznavanje sa grafičkim dizajnom u modernoj štampi, web produkciji, te posebno social media marketingu. Polaznici će imati priliku upoznati se sa Adobe grafičkim paketom, konkretno sa programima Photoshop, Illustrator i InDesign.

Kroz Photoshop polaznici će se osvrnuti na obradu fotografije, rad sa rezolucijom, lejerima i efektima, te na retuširanje, dok je dio u Illustratoru fokusiran na vektorsku grafiku.

S druge strane, u InDesignu će učesnici sjediniti iskustva iz Photoshopa i Illustratora kako bi kompletirali paket za upotrebu u print i web izdavaštvu.

Na ovom putu vas vodi profesionalac u oblasti grafičkog dizajna, fotograf i umjetnik Nikola Grulović, koji je trenutno na čelu kreativnog tima kompanije CEGER. U svojoj karijeri Nikola je sarađivao sa brojnim kompanijama i marketinškim agencijama na teritoriji Balkana, Evrope i SAD, te je bio i dio tima koji je osvojio kanskog lava 2018. godine za rad “One Book for Peace”.

“Nakon samo tri časa uspjela sam napraviti svoj prvi dizajn”

Polaznici besplatnih kurseva na ITAcademy sa njih nose samo lijepe uspomene. Znanje i preporuke koje su na njima dobili pokrenuli su ih da nastave svoje školovanje u tom smjeru.

“Nakon samo tri časa već sam bila u mogućnosti da kreiram svoj prvi dizajn. Dinamičan rad u grupi i razmjena mišljenja dosta su mi pomogli u razvijanju kritičkog mišljenja i zapažanja bitnih detalja u dizajnu”, rekla je Iris Gudelj, polaznica prošlogodišnjeg kursa dizajna.

Najkompletnija obuka za dizajnere: Realni projekti i besplatno polaganje za Adobe certifikate

Svoje usavršavanje i razvoj karijere možete nastaviti na odsjeku Dizajn i multimedija, koji vas detaljno priprema za različite poslove dizajnera i odličnu zaradu. Polaznici uče kroz praktične vježbe i prema posljednjim trendovima industrije, a zahvaljujući projektima Dizajn studija dobijaju priliku da još za vrijeme školovanja rade na realnim projektima za klijente. To im omogućava da obogate svoj portfolio, steknu neophodno iskustvo i što prije dođu do dobro plaćenog posla.

Po završetku programa svi polaznici dobijaju mogućnost potpuno besplatnog polaganja za Adobe certifikate, ali i 100 sati rada u IT HUB-ovima. Upis novih polaznika na ovaj smjer je u toku, a više informacija o aktuelnim popustima možete saznati ovdje.

Prijavite se što prije i obezbijedite svoje mjesto

Svi zainteresovani za pohađanje besplatnog “Design bootcampa” mogu se prijaviti online, putem ove prijave. Predznanje za pohađanje ovog kursa nije neophodno, sve što vam je potrebno jeste vaša želja da savladate vještine koje će vas svrstati u najtraženije stručnjake današnjice.

Preuzeto sa: nezavisne.com