Stipendije

Konačna rang-lista studenata drugog i trećeg ciklusa studija za akademsku 2020/2021. godinu – Drugi konkurs

Na konkurse Ministarstva za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske, Fonda „Dr Milan Jelić“ za dodjelu stipendija redovnim studentima drugog i trećeg ciklusa studija na univerzitetima u Republici Srpskoj, Bosni i Hercegovini i visokoškolskim ustanovama u inostranstvu za akademsku 2020/2021. godinu pristiglo je ukupno 29 prijava za oba ciklusa studija od čega je 14 prijava zadovoljilo uslove propisane konkursima.

Studentima drugog ciklusa studija na univerzitetima u Republici Srpskoj, Bosni i Hercegovini i visokoškolskim ustanovama u inostranstvu, od ukupno 9 prijava, dodijeljeno je 2 godišnje stipendije u iznosu od po 5.000,00 KM, dok je studentima trećeg ciklusa studija dodijeljeno 7 godišnjih stipendija, od ukupno 20 prijava, u iznosu od po 10.000,00 KM za tekuću akademsku godinu.

Naredni konkurs za dodjelu stipendija studentima drugog i trećeg ciklusa studija za akademsku 2020/2021. godinu biće objavljen u oktobru 2021. godine.

Od nastanka ideje o dodjeljivanju prestižnih stipendija Fonda „Dr Milan Jelić“ dodijeljeno je preko 2.494 godišnjih stipendija studentima prvog, drugog i trećeg ciklusa studija na univerzitetima u Republici Srpskoj, Bosni i Hercegovini i visokoškolskim ustanovama u inostranstvu u ukupnom iznosu od preko 12 miliona KM. Godišnji budžet za dodjelu stipendija najuspješnijim studentima iz Fonda „Dr Milan Jelić“ iznosi 750.000,00KM.

Konačnu rang-listu studenata drugog ciklusa studija možete pogledati ovdje

Konačnu rang-listu studenata trećeg ciklusa studija možete pogledati ovdje

Studenti koji su ostvarili pravo na dodjelu stipendija biće blagovremeno obavješteni o načinu i terminima potpisivanja ugovora o stipendijama.

Pregled bodovanih rezultata studenata drugog ciklusa studija u nauci i umjetnosti možete pogledati ovdje

Pregled bodovanih rezultata studenata trećeg ciklusa studija u nauci i umjetnosti možete pogledati ovdje

Preuzeto sa: Fond dr Milan Jelic