Grantovi

Takmičenje u pisanju eseja iz oblasti menadžmenta

Otvoren je poziv za slanje radova u okviru Peter Ducker Challenge takmičenja u pisanju eseja iz oblasti menadžmenta. Svoje radove mogu slati kandidati koji pohađaju osnovne, master ili doktorske studije iz oblasti menadžmenta. Najbolji esej dobija novčanu nagradu i obezbjeđeno učešće na Peter Drucker forumu u Beču.

Šta nekoga čini efikasnim vođom? Ljudi traže liderstvo od onih u koje vjeruju da imaju dobro prosuđivanje. Ne može svaka odluka biti jednostavno zasnovana na podacima, mnogi uključuju teške kompromise među konkurentskim prioritetima ili pozivima koji se moraju vršiti na osnovu ograničenih informacija (kao što je stvaranje planova za budućnost). Veliki lideri su u stanju da objektivno analiziraju ove složene i često politizovane situacije i dođu do sopstvenih zaključaka. Drugim riječima, oni imaju visok kapacitet za kritičko razmišljanje.

Vaš esej treba da ponudi mišljenje o tome da li je generacija lidera u nastajanju dovoljno spremna da primjenjuje kritičko razmišljanje koje se traži od njih. Koji uslovi 21. vijeka to otežavaju – ili na koji je način bolje podržati kritičko razmišljanje? Drucker Challenge je međunarodni konkurs za eseje koji se svake godine održava u saradnji sa Drucker forumom. Izazov istražuje temu menadžmenta – koja se obično odnosi na temu Foruma – u kontekstu filozofije upravljanja čovjeka. Nagrada iznosi 1.500 eura, nadoknada za putovanje i smještaj tokom boravka u Beču na Drucker Forumu i jednogodišnja pretplata za Harvard Business Review.

Mogu se prijaviti svi zainteresovani kandidati koji su vanredni ili redovni studenti osnovnih, master ili doktoskih studija. Starosne dobi od 18 do 35 godina. Podnosilac prijave može biti menadžer za ljude/projekte/budžete/procese, preduzetnik ili vlasnik preduzeća, licencirani profesionalac, društveni volonter ili vođa zajednice.

Ukoliko želite da se prijavite neophodno je popuniti aplikacionu formu na sljedećem linku: http://www.druckerchallenge.org/submission/

Rok za prijavu je 24. maj 2020. godine

Detaljnije: http://www.druckerchallenge.org/

Preuzeto sa: CERK