Takmičenja

Prijavite se za takmičenje mladih novinara i novinarki

Program „Media for All“ otvara prijave za Takmičenje mladih novinara i novinarki, sveobuhvatni program koji za novinare i novinarke koji obrađuju teme koje se bave mladima, nudi stipendije, mentorstvo i profesionalno usmjeravanje, kao i promociju medijskog sadržaja produciranog u okviru ovog programa.

OBLAST: mediji

OPIS: Program „Media for All“ realizuje se u Albaniji, Bosni i Hercegovini, na Kosovu, u Crnoj Gori, Sjevernoj Makedoniji i Srbiji. Svrha ovog programa koji podržava medije je jačanje uređivačke nezavisnosti medija na Zapadnom Balkanu i pružanje podrške lokalnim nezavisnim medijima u ostvarivanju finansijske održivosti.

Traže fascinantnu priču koja će se svidjeti mladim ljudima. Priča može govoriti o bilo kojoj temi, uz predložene teme kao što su nezaposlenost mladih, životna sredina, uticaj pandemije, te rodna ravnopravnost i rodna pitanja. Priča se može kreirati u bilo kojem formatu, tj. audio, video, multimedijskom, blogovi i vlogovi.

Za učestvovanje u programu biće izabrano 10 timova od po tri novinara/ke. Odabrani timovi pohađaće tokom osam sedmica program gdje će s mentorom ili mentorkom raditi na razvoju i produkciji priče, a dobiće i stipendije u iznosu od po 500 GBP . Pet timova koji uđu u uži izbor biće pozvani u novembru na događaj za umrežavanje, gdje će stručni žiri ocjenjivati priče, a pobjednički timovi dobiće novčane nagrade za kupovinu produkcijske opreme.

USLOVI: Mogu se prijaviti novinari i novinarke, od 21 do 30 godina, koji su državljani jedne od zemalja Zapadnog Balkana.

NAČIN PRIJAVE: Kako biste se prijavili potrebno je da pročitate uputstva za prijavu i popunite aplikacionu formu, koju ćete poslati na mejl: prijave@media.ba, s naznakom “Takmičenje za mlade novinare i novinarke – Naziv predložene teme”.

ROK ZA PRIJAVU: 03.09.2021. godine do 17h

Detaljnije: https://www.britishcouncil.me/programi/drustvo/mediaforall/takmicenje-mladih-novinara-novinarki?McasTsid=20893

Preuzeto sa: mladiinfo.me