Događaji

10. BL ART Festival

Udruženje građana Unsa Geto vam predstavlja 10. BL ART Festival. Kao i svake godine on je posvjećem promovisanju umjetnosti, umjetnika i umjetnica, radnika i radnica u kulturi i aktivista/aktivistkinja sa Balkana.

Uskoro sve satnice!

📍PROGRAM 10. BL ART Festivala 2.-4. Septembar

📍ČETVRTAK 02.09.

📍 Teatarska radionica o odlučivanju sa Hanom Milenkovski iz SocioPatch, Skoplje
Radionica je namjenjena studentima glume i glumcima koji će na završnoj manifestaciji u subotu demonstrirati svoj rad.

📍Performans Isidora Branković

📍PETAK 03.09.

📍 Predstavljanje Književne Zadruge iz Sarajeva koja je nastala iz nerazdvojnog stvaranja i promišljaja svojih književnih radova I djeljenja resursa.

📍 Berin Tuzlić – dRUMELODY je ime koje je na glazbenoj sceni već 10 godina. Ipak, ovaj sarajevski projekt bilo bi pogrešno opisati kao samo glazbeni: ritam bubnjeva i elektronika nadovezuju se i isprepleću sa stripom i videom, jednakim ljubavima multimedijalnog umjetnika Berina Tuzlića

📍SUBOTA 04.09

📍Demonstracija radionice sa Hanom Milenkovski

📍Short Reports su visokoenergetski alternativni rock duo iz Novog Sada.
Minimalizam kombinovan sa ekspresivnim sviranjem uz filozofiju „manje je više“. Ne koristimo mnogo efekata niti opreme za modifikovanje zvuka. Jedan bubanj i jedna gitara sa par pedala i pojačalom.

📍Artan Lili je nesumnjivo najčešće pominjani sastav u regionu u prethodnih par godina, kada se pričalo o novim snagama na domaćoj i regionalnoj muzičkoj sceni. Grupa postoji od 2013. godine, ali se tokom vremena postava ustalila u sada već prepoznatljivu četvorku: Bojan Slačala – bas i vokal, Romana Slačala – vokal i daire, Marko Ajković – bubanj i Ivan Skopulovič – gitara.

👀 Bitno je pridržavati se trenutno propisanih epidemioloških mjera tokom boravka na festivalu.

Preuzeto sa: Facebook event