MinistarstvaVijesti

Odgođene ekskurzije i škole u prirodi

​Zbog važećih mjera sprečavnja širenja bolesti izazvane novim virusom korona (COVID-19) te opasnosti za zdravlje učenika i nastavnika, na prijedlog Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske, Republički štab za vanredne situacije na današnjoj, 21. sjednici donio je Zaključak o odgađanju ekskurzija i škola u prirodi za osnovne i srednje škole u Republici Srpskoj.

Ovim zaključkom odgađaju se sve aktivnosti oko realizacije ekskurzija i škola u prirodi za osnovne i srednje škole, planirane u aprilu, maju i junu 2020. godine.

Povodom donesenog zaključka, ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić potvrdila je da je na sastanku održanom sa turističkim agencijama izabranim za izvođenje ekskurzija ili škole u prirodi zaključeno da roditelji ne treba da brinu za novac koji je do sada u cjelosti ili djelimično uplaćen.

“Njihov novac je siguran, a kada se steknu novi uslovi za to i kada izađemo iz ove situacije, naknadno ćemo definisati i pitanje realizacije ekskurzija i škola u prirodi “, rekla je ministar Natalija Trivić.

Istim zaključkom su zaduženi direktori osnovnih i srednjih škola u Republici Srpskoj da, u školama u kojima je to moguće, organizuju ekskurzije i škole u prirodi čim se za to steknu odgovarajući uslovi, te da, kada se steknu takvi uslovi, pripreme odgovarajuće anekse ugovora, uz prethodnu saglasnost Republičkog pedagoškog zavoda na program ekskurzije ili škole u prirodi.

Preuzeto sa: Ministarstvo prosvjete i kulture