Edukacija

Prijavite se na Evropsku akademiju omladinskog rada

Evropska akademija omladinskog rada (EAYW) je inicijativa Nacionalne agencije Erasmus+ programa, Evropskih solidarnih snaga i SALTO-YOUTH centara. Zainteresovani se mogu prijaviti za ovu akademiju koja će se održati od 2. do 5. novembra 2021. godine u Sloveniji.

OBLAST: aktivizam, omladinski rad

OPIS: EAYW ima za cilj da podrži inovacije u omladinskom radu i politici omladinskog rada, promoviše razvoj kvalitetnog omladinskog rada i doprinese stvaranju zajedničkog osnova za rad sa mladima i politiku rada sa mladima. Konkretno, učesnici će moći da prisustvuju radionicama po svom izboru na kojima će imati priliku da istraže razvoj (gledajući proces koji stoji iza proizvoda) inovativnih primera prakse iz različitih oblasti i konteksta rada sa mladima, istraživanja i politike i da se bave raznim temama i ciljnim grupama. Učenje iz ovih radionica će se dalje prenositi u drugim prostorima za diskusiju i trebalo bi da doprinese učenju kao oblasti rada sa mladima o tome kako se inovacije mogu razjumeti i koje bi radnje mogle biti potrebne da bi se dodatno podržale. Učešće u programu je u potpunosti besplatno, kao i smještaj i hrana koji će biti obizbijeđeni od strane organizatora. Putni troškovi su takođe pokriveni.

USLOVI: Ciljna grupa Akademije su iskusni omladinski radnici, volonteri svih nivoa (lokalni, regionalni, nacionalni, evropski) i predstavnici NVO, kao i profesionalci u oblastima relevantnim za omladinski sektor:

  • predstavnici politike rada mladih i javnih službi, nacionalnih agencija i drugih struktura za rad sa mladima,
  • treneri i edukatori u oblasti rada sa mladima i
  • stručnjaci iz oblasti nauke i istraživanja.

NAČIN PRIJAVE: Prijavite se za ovu aktivnost tako što ćete popuniti onlajn formular na linku

ROK ZA PRIJAVU: 08.09.2021. godine

Detaljnije na: https://www.salto-youth.net/tools/european-training-calendar/training/european-academy-on-youth-work-2nd-edition.9505/

Preuzeto sa: mladiinfo.me