Događaji

Učestvuj u Svjetskom danu čišćenja

Svjetski dan čišćenja, ove godine obilježava se 18. septembra u 180 zemalja širom svijeta, a Let’s Do It BiH tim, kao jedini akreditovani tim za BiH će realizovati akcije čišćenja širom naše zemlje. World Cleanup Day (Svjetski dan čišćenja) zapravo je najveći događaj koji organizuje svjetski Let’s Do It tim i prvi put je održan 2018. godine.

LDI tim je u BiH kroz akcije Svjetskog dana čišćenja do sada okupio 188.991 volontera koji su očistili više od 13.365 tona otpada. Za tačno mjesec dana krećemo u jubilarnu desetu Let’s Do It akciju čišćenja. Ovo nije samo dan kada ćemo pokupiti otpad sa naših ulica, izletišta i planina, nego i dan kada ćemo poslati snažnu poruku javnosti da u našoj zemlji žive ljudi koje žele čistu i lijepu životnu okolinu i spremni su na tome raditi.

Let’s Do It tim će organizovati i koordinisati akcije čišćenja na više od 30 lokacija širom BiH uz pridržavanje svih epidemiloških mjera. Pozivamo i sve građane koji žele da daju svoj doprinos čistoj i lijepoj okolini, svojim individualnim angažmanom i tako budu dio Svjetskog dana čišćenja. To mogu učiniti tako što će sami organizovati svoju mini akciju čišćenja i rezultate akcije poslati nama popunjavanjem jednostavne forme na stranici www.ugruke.com. Forma za slanje rezultata će biti dostupna od 17.09.2021. godine

Specijalni partneri Svjetskog dana čišćenja u Bosni i Hercegovini za 2021. godinu su:

Delegacija Europske Unije u Bosni i Hercegovini i Olimpijski komitet u BiH,

Zlatni sponzori Eko život i Holdina d.o.o.,

Partneri Svjetskog dana čišćenja su Vlada kantona Sarajevo, UN volonteri, Toyota BiH i Ožujsko.

Pozivamo sve da nam se pridruže 18. septembra i budu dio tima koji našu zemlju čini ljepšim i boljim mjestom za život.

Let’s Do It!

Preuzeto sa: hocu.ba