Ostalo

Nadomak Banjaluke oaza mira upotpunjena adrenalinskim atrakcijama

U turističko-rekreativnom centru “Manjača” na jezeru Šljivno, nadomak Banjaluke, postavljene su mnogobrojne atrakcije, koje su pravi mamac za posjetioce koji traže odmor, ali i dozu adrenalina.

Uživanje u čarima jezera na Manjači i prirodi koja ga okružuje dodatno je dopunjeno adrenalinskom atrakcijom skijanjem na vodi, koju nudi Wake park. A za ovu sezonu obale i plaže za kupače dodatno su nasute pješčanim materijalom te uređene ležaljkama i suncobranima za potpuni ugođaj i nezaboravan odmor.

Neponovljiv osjećaj, prilikom kojeg uz pomoć žičare skijate ili bordate po površini vode, kao takav je jedinstven u Bosni i Hercegovini. Dužina linije Wake parka je 282 m, što je čini najdužom linijom ovog tipa u Evropi.

A da je ovo posve siguran i neponovljiv osjećaj skijanja i bordanja po jezeru i da se obavlja uz sve propisane mjere bezbjednosti i obučene instruktore, potvrdio je i Aleksandar Čavić iz Banjaluke, koji se prošlog vikenda okušao u ovoj adrenalinskoj atrakciji.

“Ono što mogu da kažem prije svega je da su momci koji rade u Wake parku odlični i prije svega profesionalni. Odlučio sam se da probam bord iako ne bordam na snijegu, nego inače skijam, želio sam se okušati u nečemu novom. Momci su mi sve objasnili, nije komplikovano i ne možeš se povrijediti. U suštini momci koji rade cijelu situaciju imaju pod kontrolom, pa i kada padneš u vodu zaustavljaju sajlu, vraćaju je tebi i ponovo nastavljaš tako da bukvalno u roku od 15 minuta naučiš bordati i ukoliko nikad nisi ni prokušao”, ispričao je Čavić.

On je dodao i da mu je drago da se ovako nešto nalazi pored Banjaluke s obzirom na to da se na ovakav način može privući mnogo turista.

Ova najduža staza u Evropi za bordanje i skijanje na vodi je jedinstvena atrakcija u kojoj svi posjetioci mogu uživati svakodnevno, a poslije doze adrenalina opustiti se na ležaljkama pod suncobranima, okupati u jezeru i nahraniti dušu i tijelo.

Preuzeto sa: nezavisne.com