Edukacija

RARS poziva početnike u biznisu na učešće u Akcelerator programu

Početnici u poslovanju koji imaju inovativne poslovne ideje i žele pronaći tržište za svoje proizvode ili usluge, mogu učestvovati u Akcelerator programu koji će Razvojna agencija Republike Srpske realizovati u Trebinju tokom avgusta i septembra 2021. godine.

Javni poziv za učešće u programu objavljen je danas a krajnji rok za prijavu je 12. avgust 2021.

Program obuhvata besplatnu obuku tokom koje učesnici dobijaju znanja i vještine potrebne za poslovni uspjeh, besplatnu savjetodavnu podršku mentora sa preduzetničkim iskustvom i znanjem iz određenih oblasti, novčane i nenovčane nagrade za najuspješnije poslovne ideje, podršku u pronalasku dodatnih izvora finansiranja i povezivanje sa potencijalnim partnerima u zemlji i inostranstvu.

Pravo učešća u Akcelerator programu imaju državljani Republike Srpske/BiH koji imaju inovativnu poslovnu ideju, pojedinci ili timovi koji nemaju registrovanu djelatnost, a žele da započnu vlastiti posao, kao i registrovani poslovni subjekti koji obavljaju djelatnost kraće od 18 mjeseci.

Svi zainteresovani mogu se prijaviti putem obrasca kojeg mogu pronaći na veb stranici Razvojne agencije Republike Srpske i Preduzetničkom portalu Republike Srpske .

Razvojna agencija Republike Srpske realizovala je do sada šest Akcelerator programa u Banjaluci, Prijedoru, Bileći, Istočnom Sarajevu, Palama i Bijeljini i Ugljeviku u kojima je učestvovalo 88 pojedinaca i timova. Dodijeljeno je 37 nagrada ukupne vrijednosti preko 70.000 КM.

Program u Trebinju realizuje se u sradnji sa Gradom Trebinje, Razvojnom agencijom Grada Trebinja, Opštinom Bileća, Opštinom Gacko i Zavodom za zapošljavanje Republike Srpske.

Preuzeto sa: ba.ekapija.com