Organizacije

Javni govori mladih o ličnim promjenama

,,Perpetuum mobile – Insitut za razvoj mladih i zajednice’’ zajedno sa lokalnim Budi Muško Klubom bila je organizator zanimljivih aktivnosti na glavnom gradskom trgu u Banjaluci. Članovi Budi Muško Kluba imali su priliku da se oprobaju u prvim javnim nastupima u okviru posebno kreirane platforme slobode govora T.A.L.K.S.

Mladi su pričali o svojim ličnim iskustvima i promjenama kroz članstvo lokalnog BMK-a. Kako je na njih uticalo društvo? Gdje su pronašli motivaciju za učenje? Kako su pomogli vršnjacima koji su bili žrtve nasilja? Kako je Covid uticao na njihovo mentalno zdrave i koje radionice iz Programa Y su im najviše pomogle, neke su od tema o kojima su govorili u okviru svojih javnih nastupa.

Aktivnost je privukla veliku pažnju banjalučana, sa naglaskom na veći broj mladih koji su odlučili da se pridruže sastancima i aktivnostima BMK-a. Ovo je svakako bila odlična prilika i za to da sugrađane upoznamo sa publikacijama i istraživanjima koje smo u okviru projekta realizovali.

Sve ove inspirativne, iskrene i zanimljive priče uskoro će se naći na Youtube kanalu Instituta Perpetuum Mobile.

Aktivnost je realizovana u okviru projekta Inicijativa mladića III (YMI – Young Men Initiative): “ III (YMI – Young Men Initiative): “Promovisanje zdravijih životnih stilova i smanjenje interpersonalnog nasilja među mladima u Bosni i Hercegovini osporavanjem rodnih stereotipa II” i projekta: “Budućnost za mlade: Mladi kao lideri obrazovanja životnih vještina na Balkanu”, koji je podržava Vlade Švicarske, Oak Fondacija, Austrijska razvojna agencija i CARE International Balkans.

Preuzeto sa: Perpetuum mobile