Ostalo

Mladim ljudima potrebna edukacija o virusu korona i vakcinama

​Predsjednik Unije studenata Republike Srpske Nikola Bojić i student Medicinskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci Angelina Dulić gostovali su jutros u Jutarnjem programu Radio-televizije Republike Srpske i tom prilikom govorili o značaju vakcinacije među studentskom populacijom.

-Kada je krenula vakcinacija u Republici Srpskoj, mladi su bili nezainteresiovani. Smatram da im je potrebna određena edukacija, informisanje o virusu i samim vakcinama. Studenti se mogu vakcinisati na Danima otvorenih vrata u svim opštinama u Srpskoj. U dogovoru sa Institutom za javno zdravstvo Republike Srpske napravićemo mobilne timove. Kada se studenti vrate krajem avgusta sa pauze, imaće priliku da se vakcinišu – rekao je Bojić.

Student Angelina Dulić je prošle godine učestvovala u radu kol centra Instituta za javno zdravstvo i tada se susretala sa različitim pitanjima.

-Mladi su inače skloni pojedinim teorijama zavjere. Kad govorimo o samoj pandemiji virusa korona, važno je napomenuti da postoji i pandemija lažnih informacija. Mi kao studenti medicine konstantno napominjemo da je važno gdje se informišete i od koga dolaze te informacije – istakla je Dulićeva.

Kompletan video može se pogledati ovdje.

Preuzeto sa: Ministarstvo za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo