Organizacije

Otvoren Omladinski centar Prnjavor

Omladinski centar Prnjavor koji je iniciran i uspostavljen u sklopu projekta “Mladi kao snaga promjene u svojim zajednicama”, u saradnji i uz podršku Opštine Prnjavor, danas je svečano otvoren uz kratak muzički program.

“Drago mi je što smo danas otvorili prostorije Omladinskog centra, pogotovo ako uzmemo u obzir da Omladinski centar u Prnjavoru nije postojao više od deceniju, te smo ponovo našem gradu vratili i taj segment. Mladi će i u budućem periodu nastaviti kreirati sadržaj za mlade i više i bolje nego što smo to činili u proteklih devet mjeseci koliko već djelujemo. Kroz naš rad želimo pokazati da mladi mogu i da smo mi zaista snaga promjena unutar zajednice i da smo kreatori i nosioci pozitivnih, korisnih i progresivnih stvari”, istakla je Dajana Bašić, predsjednica Omladinskog centra Prnjavor.

Omladinski centar je otvoren kroz projekata “Mladi kao snaga promjene u svojim zajednicama”, a realizovala ga je IN fondacija iz Banjaluke zahvaljujući podršci programa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI), koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), a uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

Okupljenima se danas obratio i Darko Tomaš, načelnik opštine Prnjavor, kao i predstavnici IOM-a i IN fondacije.

Centar će biti mjesto okupljanja mladih u kojem će oni moći realizovati svoje aktivnosti, družiti se i usavršavati svoja znanja i vještine kroz neformalno obrazovanje ka oi mjesto gdje će razvijati svoje ideje i pretakati ih u djela, a sve u cilju unapređenja života mladih i cjelokupne zajednice.

Omladinski centar Prnjavor nalazi se na adresi Beogradska 7, a o radnom vremenu Centra mladi se mogu informisati putem Instagram i Facebook stranica Centra.

Za više informacija o omladinskom centru možete kontaktirati Dajanu Bašić predsjednicu omladinskog centra Prnjavor – Dajana Bašić 066 697368