Događaji

Prijavite se na online trening The Star of Europe

Pozivaju se mladi da se prijave na online trening putem kojeg će naučiti nešto više o projektima razmjene, a sve u cilju njihovog većeg angažovanja na istim.

OBLAST: projekat razmjene

OPIS: Ova obuka podrazumijeva angažovanje mladih i to kroz projekat razmjene. Na kursu čete dobiti i materijal koji će vam pomoći u daljem radu. Bez obzira na to šta ste prije znali o razmjenama, ovaj trening če vas naučiti kako one treba da budu organizovane. Naučićete kako da podržite mlade ljude u nastojanju da pokrenu i vode sopstvene projekte. Takođe razumjećete zašto ovakve projekte ne bi trebalo da budu projekti kojima rukovode odrasli. Prvobitna ideja razmjene je dugoročni proces učenja za mlade. Oni će biti uključeni u proces , gdje če doći do ideje za projekat, odabrati temu i osmisliti dalje korake, i uključivali svoje vršnjake. Što više mladi budu učesvovali to će i više naučiti, a obuka se sprovodi u nekoliko koraka. Učesnici će koristiti digitalni materijal, kako bi ih po završetku obuke koristili za dalji rad.

Glavni ciljevi projekta su:

  • Upoznati cijelu logiku životnog ciklusa projekta razmjene
  • Uključivanje mladih u omladinske razmjene
  • Da budu upoznati sa prilikama
  • Da obrate pažnju na ravnopravno partnerstvo i podstaknu partnere da zajedno planiraju, pripremaju i sprovode projekat
  • Da su bolje upoznati sa platformom Star of Europe kao alata za podršku mladih

Obuka će trajati pet dana, i biće organizovana u dvije trosatne sesije (ujutro i popodne) u ponedeljak i četvrtak. U petak se održava samo jutranja sesija. Takođe između bloka sesija će biti organizovana pauza od 15 minuta i pauza za ručak u trajanju od sat vremena svakog dana.

USLOVI: Da biste učestvovali morate imati više od 18 godina. Možete biti profesionalni ili dobrovoljni omladinski radnik. Prilikom odabira prednost ćemo dati kandidatima koji redovno rade sa mladima i koji naučene ideje i metodologije primjenjuju u radu sa njima.

NAČIN PRIJAVE: Da biste mogli da aplicirate neophodno je da posjetite sljedeći link https://www.salto-youth.net/mysalto/login/?pfad=%2Ftools%2Feuropean-training-calendar%2Fapplication-procedure%2F10060%2Fapplication%2F

ROK ZA PRIJAVU: 31.08.2021.godine

Za više informacija posjetite https://starofeurope.eu/

Preuzeto sa: mladiinfo.me