Vijesti

Donacija kompanije „Mozzart“: Borik dobio novi košarkaši teren

Naselje Borik dobilo je novi košarkaški teren, koji je donirala kompanija „Mozzart“ u okviru akcije „Sto terena za jednu igru“.

Teren nosi ime po proslavljenoj košarkašici nekadašnje Jugoslavije Slađani Golić, koja je rekla da je ponosna na ovaj gest i da ga doživljava jako emotivno.

-Košarka je bila cijeli moj život. Moja misija je, s obzirom na to da nisam trener, da okupim omladinu, da budem primjer i obećavam da ćemo na ovom terenu praviti turnire i igrati košarku – kazala je ona i poručila svim mladim i sportistima da je moguće ostvariti svoj san, kao što je ona ostvarila svoj da bude na Olimpijadi.

Gradonačelnik Draško Stanivuković, koji je prisustvovao otvaranju terena, zahvalio je kompaniji „Mozzart“, ali i svim drugim društveno odgovornim kompanijama koje u gradu realizuju ovakve i slične projekte.

-Ovo je nedostajalo naselju Borik, koje je sada dobilo jedan kvalitetno urađen teren gdje mladi mogu da se okupljaju i bave sportom – kazao je on i dodao da će Grad dodatno urediti ovaj prostori parkom.

Ideja je, kako je naglasio, da se zelene površine po svim naseljima oplemene drvećem, parkovima, stazama, dječijim igralištima, teretanama i sl.

Ovom prilikom, pozvao je i druge kompanije da se uključe u akciju grada, odaberu naselje i zelenu površinu koju žele da urede.

Zahvalio je i Slađani Golić što i dalje motiviše sve mlade da se bave sportom, prije svega, košarkom.

Kada je riječ o narednim projektima uređenja sportskih terena, gradonačelnik je najavio projekat uređenja prostora oko OŠ „Branko Radičević“ u naselju Starčevica kako bi mališani tog naselja imali i otvorene terene za druženje i rekreaciju.

U ime kompanije „Mozzart“, rukovodilac Direkcije korporativnih poslova Selma Salkanović kazala je da ova kompanija nastavlja sa kampanjom gradnje terena, te da je danas otvoren drugi teren u Banjoj Luci, a 86. u okviru akcije „Sto terena za jednu igru“.

-Teren smo posvetili Slađani Golić jer smatramo da je to ona svojim uspjesima zaslužila. Poklon je i svim košarkašicama i košarkašima grada Banje Luke – naglasila je ona.

Nakon prijateljske utakmice ekipa ŽKK Mladi Krajišnik i ŽKK Orlovi, na teren su izašli igrači prijavljeni za šutiranje trojki. Za svaki koš kompanija „Mozzart“ doniraće 100 KM, a ukupan fond ići će u humanitarne svrhe.

Preuzeto sa: Grad Banja Luka